Ontdek Rotterdam – Discover Rotterdam

Een dag in….. Rotterdam!

Hotel New YorkHotel New York
Voor mij is een weekend in Rotterdam niet compleet zonder even geluncht te hebben bij Hotel New York aan de Wilhelminapier. Hotel New York is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland-
America Lijn, tot 1971 de plek waar duizenden mensen per jaar vol hoop op een beter leven vertrokken naar Noord Amerika. De sfeer die het hotel uitademt is fantastisch! Dit weekend is voor mij dan ook top begonnen met een lekkere cappuccino en een bord met overheerlijke Vitello Tonato op deze bijzondere locatie.

 

Las Palmas

Uiteraard kun je ook kiezen voor een andere interessante locatie aan de overkant van de straat: Herman’sLas Palmas (den Blijker)“Las Palmas”. Vooral voor de visliefhebber een aanrader. Ook worden hier het gehele jaar door interessante kookworkshops georganiseerd. Deze activiteit staat nog op mijn to-do-list en zal hier zeker nog op terugkomen.

FenixFoodFactory

Een oude Fabriekshal waarin allerlei ondernemers verse producten ter plekke bereiden. Bij binnenkomst trok de geur van het versgebakken brood van Jordy’s Bakery meteen mijn aandacht. Nadat ik kennis had gemaakt met de boerenkazen van Booij Kaasmakers, de paté van Firma Bijten en de vers gebrande koffie van Stielman koffiebranders, ben ik mijn ronde dan ook geëindigd bij die enorm aanlokkelijke vitrine van Jordy’s Bakery.Jordy's Bakkery

Ook ik kan ondanks mijn “healthy” leefstijl al dit lekkers niet weerstaan en ach
het is weekend, een lekker kopje koffie met een stukje brownie moet kunnen… heerlijk!
Wat ik zelf een erg leuk concept vindt is dat je een plank kunt “huren”, een houten plank welke je als bord gebruikt om je proeverijen op te leggen. Ook kun je kiezen voor de zogenoemde Fenix Food Factory plank, ook wel de bekendste plank van Katendrecht genoemd. Een plank met een verzameling van allerlei lekkernijen van de kleine zaakjes in deze fabriekshal.Fenix Food Factory

Shopping

Rotterdam behoort zeker tot een van de beste winkelsteden van Nederland.
Er bestaan in Rotterdam meerdere winkelgebieden zoals Zuidplein en Alexandrium maar mijn voorkeur gaat toch zeker uit naar het centrum van Rotterdam en dan met name de Lijnbaan, hier vind je de grotere winkelketens maar zeker ook leuke trendy boetiekjes. Daarnaast is er in
2013 een conceptstore geopend aan de Schiekade: GROOS! Een conceptstore met enkel Rotterdamse (kwaliteits-)producten. Je bent hier aan het juiste adres voor zowel mode als design en kunst tot aan muziek en delicatessen aan toe. Zeker een bezoekje waard!

SS Rotterdam
Dit is een hotel wat al geruime tijd op mijn lijstje stond om een keer in te overnachten. Machtig mooi om te zien hoe dit cruiseschip helemaal in stijl is opgeknapt. Bij binnenkomst klinkt de jazz-achtige muziek uit de boxen, het personeel is gekleed in maritiem-stijl en de slaapvertrekken voorzien van patrijspoorten. Ik maakte de keuze om op het dek van het schip te dineren, wat een plaatje, een heerlijk diner, meer dan vriendelijk personeel en uitzicht op de haven van Rotterdam bij zonsondergang…. Genieten!
De Markthal
Ruim 2 jaar geleden is de markthal met ruim 90 vers “units” en circa 20 horeca “units” geopend. Je kijkt je ogen uit. Elke unit straalt zijn eigen sfeer uit, de geuren van al het lekker eten komt je tege-moet. Ik kan alleen maar zeggen: inkopen doen, zoveel mogelijk van die heerlijk verse producten mee naar huis nemen… Enjoy!

Jamie’s Italian
De eerste Nederlandse stad met een vestiging van de Italiaanse restaurantformule van Jamie Oliver, en wel gelegen in de Markthal. Geen culinaire hoogstandjes maar zeker een prima locatie om eens een echt lekkere smaakvolle pasta te nuttigen en nog betaalbaar ook. Een sfeervol industrieel ingericht restaurantje, ook wel ‘neighborhood restaurant”
genoemd waar iedereen welkom is en iedereen zich op zijn gemak voelt ongeacht hoeveel ze uitgeven of hoelang ze blijven. De pasta wordt vers gemaakt en alle producten zijn 100% biologisch. Let wel op: het is er wel een drukte van jewelste.. tijdig een reservering plaatsen is dan ook een must.

Jamie's

Jamie's

Jamie's

                                              
Freshii

Ik had er nog niet eerder van gehoord maar dit zaakje trok meteen mijnFreshii
aandacht en ging op onderzoek uit. “Eat&Energize” Eten en energie
opdoen; dat is het Freshii-motto. Het streven is om mensen onderweg een
keuze uit verse en voedzame maaltijden te bieden die hen energie geven.
Daarbij ligt de nadruk op het voedsel waarvan u meer zou moeten eten
meer en minder op het eten dat u beter kunt laten staan. Freshii biedt
maaltijden en snacks voor een zeer gezond leven. Denk aan vezelrijk,
langzame koolhydraten, essentiële vetten en magere eiwitten. Het menu
bestaat uit naar wens gemaakte groene wraps, salades, quinoaschotels en
versgeperste sappen. Freshii houdt zich aan zijn Missie groen. Een
standpunt innemen en goed zijn voor de aarde door het elimineren van de
stapels uit de traditionele industrie: overtollige verpakkingen, hoog
energieverbruik en vette maaltijden. Ikzelf koos voor de Low Fat Froyo
(yoghurtijs met kaneel, powerfruits, groene appel en oreo). Vooralsnog
is Freshii Rotterdam de enige vestiging in Nederland. Ik verwelkom dit
concept met open armen en hoop stiekem op meerdere locaties in de buurt.

Josianne

Josianne

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.