Ontdek Haarlem

Haarlem… Ik was er nog nooit eerder geweest, ja vroeger wel eens op het station, om over te stappen op de trein naar Zandvoort aan Zee. Maar die telt natuurlijk niet!

Dit weekend was het zover, de ” vastelaovend” (carnaval) begon hier in het zuiden des lands, tijd voor ons dus, om naar het Noorden te vluchten.
Waarom richting Haarlem?? Ik heb vaker gehoord dat het een leuke mooie stad was, met smalle straatjes, zonder auto’s, leuke marktjes, fijne woonwinkeltjes, heerlijk lunch plekjes…. Oké, dan heb je natuurlijk mijn volledige aandacht.

Met mijn 100 % Haarlem stadgids opzak en mijn tips door Instagrammers op een kladje, liep ik de binnenstad van Haarlem in.

Lopend over ” de nieuwe gracht” was is al verkocht. Kijkend naar de grachtenpandjes ernaast gelegen, kreeg ik meteen goede zin.

Aankomend op de “grote markt” kijk je je ogen uit naar alle kraampjes die op de markt staan, en de hebbedingetjes die verkocht worden. Ik vervolgde mijn weg richting de “Koningstraat”. Op de hoek van de ” Grote Markt ” en de ” Koningsstraat ” ligt Viqh, dit is hippe wijnbar, waar je wijnen van over de hele wereld kunt drinken! Prijs voor een glas wijn is vanaf €3,50.
Meer info vind je op www.viqh.nl

image

In de ” Koningsstraat ” liggen heel veel leuke winkeltjes, op nummer 22, vindt je 100 % Living byDennis. Dit is een super gave woon winkel met alle woontrends van nu! Hier een kleine impressie van deze winkel.

image

image

image

Meer info over deze mooie winkel vindt je op www.dennisliving.nl

Even de straat over steken naar Meneer Paprika, dit is zeker de moeite waard, vooral als je met kinderen bent. Jij kunt hier heerlijk lunchen, terwijl de kids heerlijk aan het spelen zijn. Midden in het café staat een 5m lange Thomas de trein tafel. Het is eigenlijk een grote speelgoed winkel maar dan met een iets andere twist eraan.Meer info over Meneer Paprika vindt je op www.meneerpaprika.nl

 

imageimage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit was een kleine greep uit de ” Koningsstraat “. Vanuit hier liep ik verder naar de ” Gierstraat “.
Buiten alle leuk woonwinkels, kun je hier natuurlijk je hart op halen, als je opzoek bent naar kleding of schoenen.

Aan het einde van de ” Gierstraat ” heb ik me omgedraaid om via de ” Grote Houtstraat “.
Ben je inmiddels toe aan een heerlijke lunch, ga dan zitten bij ” Hofje Zonder Zorgen “.
Hier krijg je de heerlijkste stukjes taart, smoothies, broodjes en salades, nu is het dan nog geen zomers weer, maar ben je in de zomer in Haarlem, is het terras in het hofje een must, om je lunch te nuttigen.
Adres: Grote Houtstraat 142a

image

Meer info vindt je op http://www.hofjezonderzorgen.nl

Vanuit de ” Grote Houtstraat ” ben ik terug gelopen richting de ” Grote Markt “.

In mijn stadsgids 100% Haarlem heb ik een stukje gelezen over ” Pinth Vintage Luggage “, dit maakte me heel erg nieuwschierig naar deze winkel.
Deze winkel ligt tegen de Grote/Bavokerk, mooi oude winkeltje, klein van binnen, maar met hele mooie oude reiskoffers, Hutkoffers, scheepskisten, Vintage tassen van verschillende merken zoals bijvoorbeeld Louis Vuitton.

Ontdek Haarlem - Pinth

Ontdek Haarlem - Pinth

Adres; Oude Groentemarkt 5
Meer info op www.pinth.com

 

 

 

 

 

 

 

Vanuit hier heb ik mijn wandeling vervolgt naar de ” Anegang “, hier liggen nog een aantal winkeltjes die ik sowieso moest bezoeken, zoals Kraal & Co, de Schatkamer en Dille & Kamille.

Bij Kraal & Co vindt je de leukste kraaltjes, omzelf leuken sieraden mee te maken.
Je kunt ook kraaltjes uitzoeken en deze door het personeel in een mooi sierraad laten verwerken.
Adres: Anegang 31

De Schatkamer van Haarlem vindt je verschillende leuke hebben dingen van merken als Blond Amsterdam, de Vt wonen collectie, Handed by en nog veel meer.
Je kunt hier ook terecht voor de grotere meubelstukken als tafels, banken en stoelen.
Adres: Anegang 39

Tegen over de Schatkamer ligt Dille & Kamille , hier loop ik altijd even naar binnen, voor leuke spulletjes voor in mijn keuken, de heerlijkste zeepjes en de lekkerste Hollandse snoepjes.
Adres: Anegang 46

Ontdek Haarlem - Anegang

Ontdek Haarlem - Anegang

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik denk dat ik nu onderhand wel genoeg verteld heb, ik zal tot slot nog snel wat dingen opsommen, die je persé gedaan moet hebben:

– Haarlems Jopenbier proeven/drinken
– Grote of St.Bravokerk bekijken
– Het Frans Hals Museum bezoeken

Tip!!! Voor een mooi uitzicht over het Centrum van Haarlem, ga je naar de V&D.
Drink een kop verse munt thee op de 6e etage in het restaurant en geniet van het uitzicht.

Ontdek Haarlem - Uitzicht

Ontdek Haarlem - Uitzicht

 

Ik heb in iedergeval een hartstikke leuk weekend gehad in Haarlem!

handtekening2

Suus

Suus Strijbos

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.