Ontdek Brussel / Discover Brussels

Waar zal ik eens beginnen! Schrijvend op mijn iPad nu in de auto wil ik jullie graag een stukje Brussel laten ontdekken!

Ik ben dit weekend in Brussel geweest, de hoofdstad van België!
Voor ons maar een klein stukje rijden vanuit Limburg.

Wat moesten we gezien hebben? Nou.. voor mij was dat het Atomium, Manneke Pis, en ofcourse leuke winkeltjes, boetiekjes en restaurantjes.
Hierinzijn we volgens mij best geslaagd!

Even kort wat belangrijke dingen op een rij:

– De taxi’s zijn zwart ( niet geel, ik zat was nog een beetje in mijn New York modus) met gele blokjes
– De meeste mensen in Brussel spreken Frans, of Engels. Er zijn er natuurlijk ook een aantal die Nederlands/Vlaams spreken.
– De Metro is het makkelijkste vervoersmiddel om de stad te ontdekken, koop bijv. Een OV.-bewijs voor 24 uur , kost 7 Euro p.p.
– Probeer buiten de stad te parkeren, in de stad zelf is het een drama, op sommige plekken heb je zelfs Parijse taferelen, en staat je auto hartstikke klem.
– Buiten de stad dichtbij de snelweg vindt je diverse P+R parkeerplaatsen ( op z’n Belgisch genaamd Transitparkeerplaatsen) hier kun je gratis parkeren en neem je zo de Metro naar het Centrum.
– Draag géén high heels of hakjes in de stad, want dat is geen doen! Believe me !!

Bezienswaardig heden:

Manneken Pis; loop hem niet voorbij, hij is kleiner als je denkt! En staat verstopt in een klein hoekje.
Wel leuk om naar toe te gaan, soms heeft hij zelfs een kostuum aan. Zoals hierbeneden, toen wij deze kleine bewonderden.

Het Atomium; ontworpen voor de wereld tentoonstelling in 1958 ! Dit reusachtig kunst werk was groter dan ik dacht! Tip! Ga er vroeg in de ochtend heen, s’middags zijn de wachtrijen een stuk langer!
Stap uit op Metro station Heysel/Heisel.

Galeries Royales st.Hubert; deze mooie galerie was de eerst overdekte galerie in Europa. Je vindt er de wat duurdere juweliers, en mode merken. Maar natuurlijk ook de meest mooie chocolaterieën in Brussel. De galerieën liggen in de straat tegen over de “Grote Markt”.

Museum der letteren en manuscripten; dit museum is gelegen in “Galaries Royales st.Hubert” is deze tijd waar iedereen onderhand zijn eigen interieurkaarten aan het ontwerpen is, is het toch wel leuk hier een kijkje te gaan nemen, om inspiratie op te doen, voor mooie lettertypes en handschriften.

Brussel Underground; iets wat ik altijd doe in een stad, onder de grond gaan. De mooiste kunstwerken vindt je gewoon in de Metro stations! Zie de foto hier beneden van 4 verschillende stations.

 

Atomium  Manneken Pis

 

image  Brussel Underground

Eten in Brussel:

Eten is volgens mij een van de grootste bezigheden van de bevolking en de toeristen in Brussel, terrassen en restaurantjes, zitten zo vanaf het middaguur al stampvol! En niet alleen voor een Belgisch biertje, of de Vlaamse frieten. Nee men, eet dan al complete maaltijden, voor- ,hoofd- en nagerecht!
Dus schaam je niet als je om 12 uur als zin hebt in pasta, of heerlijke verse Mosselen ( die overigens gewoon uit Nederland komen bij de meeste restaurants).

Loop de “(Rue des) Bouchers Beenhouwers (straat)” in, mocht je hier nog geen lekker restaurant kunnen vinden, dan loop je bewijzen van maar naar de Mac Donalds.
In dit smalle straatje vindt je namelijk alleen maar restaurantjes.

Koop een heerlijke warme wafel uit een van de vele wafelkarretjes op straat.

Vergeet ook zeker niet een doosje Belgische bonbons te kopen, zodat je thuis met het bekijken van je foto’s nog even kunt nagenieten.

Wafelkar Brussel

Leuke winkels in Brussel:

– Ga je shoppen voor een nieuwe garderobe, stap dan met de metro uit op station Rogier.
Hier aan ligt namelijk een grote winkelstraat met alle bekende modeketens. Ook een mooi overdekt winkelcentrum mocht het slecht weer zijn.

– Maison du Monde, een leuke woonwinkel met ontzettend veel accessoires, mij is er weer een drinkbeker aan de vingers blijven plakken!

– La Frabrika, hier vindt je mooie meubels, verlichting en accessoires, veel artikelen zijn gemaakt door nieuwkomend jong talent.

– Voor de vintage liefhebbers, moeten jullie zeker een bezoekje brengen aan de volgende winkels, Gabriele Vintage, Lady Dandy en Bernard Gavilan.

Overnachting in Brussel:

Ga zeker een nachtje slapen in het Pantone hotel, vooralvoor iedereen die zich bezig houdt met interieur! Iedereen kent de fantastische Pantone kleuren waaier, dit hotel is ten eerste helemaal niet duur, ten tweede het ziet er fantastisch uit, zelfs van de buitenkant, en tot slot hebben ze een winkel in het hotel waar je hun producten kunt kopen!

Zo…. Ik wil niet te veel meer vertellen, want dan hoeven jullie zelf niet meer te gaan naar deze mooie stad. Mocht je nog vragen hebben, of wil je toch meer weten over Brussel? Dan mag je me altijd mailen, of contact opnemen via het contact formulier.

Veel plezier!

Signature

Suus

Suus Strijbos

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.