Kreta – hippe stad met witte stranden

De laatste zonnestralen hebben geschenen, ’s avonds is het weer donker en het wil deze week zelfs gaan vriezen. De zomer is echt voorbij en dus is het tijd om nog even na te genieten van de zomerse momenten. De herfstvakantie is voor ons dé kans om die geliefde zomer nog een klein beetje te verlengen. Wij vlogen naar Kreta.

In de herfstvakantie is het soms lastig om nog een gezellig, warm plekje te zoeken. Wij slaan landen als Turkije met de resorts graag over en zoeken pittoreske plekjes op. Ons oog viel op de stad Chania op het eiland Kreta, Griekenland. Een doolhof aan straatjes zal ons opwachten daar.. en ja hoor! Chania was geweldig. Chania is een grote stad aan de noordkust in het westen van het eiland Kreta. Door de zuidelijke ligging van het eiland duurt het zomerseizoen hier lang. Een prima bestemming om in oktober nog even te genieten van de zon dus.

De stad kent gezellige straatjes met unieke winkeltjes, heerlijke ijswinkels, ontelbaar veel sieradenwinkels en.. en die zag ik niet aankomen.. de hipste barretjes EVER! Wie had dat gedacht? Waar in Nederland in een voorzichtig tempo de hippe barretjes tevoorschijn komen, lijkt het hier niet meer dan normaal. Er zijn veel cafeetjes, winkels en zelfs de bakker heeft de mooiste lampen, meest designvolle meubels en een geweldige producten. I LOVE IT!

  

De haven van Chania en het pleintje aan de Potie (straat) waren onze favoriet. Aan de haven zijn fijne restaurants. De prijzen zijn hier prima en de service is te gek! Elk glas wijn wordt vergezeld door een fles koud water en heerlijke hapjes.. en dat zonder extra te betalen. De gastvrijheid van de Grieken is geweldig! Het plein aan de Potie kent vooral hippe zaken zoals Paranga Mykonos. Daar kun je op de mooiste stoelen het heerlijke centrum in kijken en genieten van de laatste zonnestralen.

 

 

Zin in een dagje shoppen? Ook hier leent Chania zich perfect voor. De stad kent grote ketens met de mooiste collecties, maar telt ook veel unieke winkeltjes met kleren die geen Nederlander aan heeft. Ideaal dus! Naast de kledingwinkels zijn er prachtige juweliers waar sieraden voor je neus worden ontworpen en waar je elke lade open mag trekken om oneindig veel sieraden te bewonderen. Voor woonaccessoires ben je hier ook op je plek. De stad telt veel designers met een eigen plek die elk op hun eigen manier mooie producten aanbieden. Van gehaakte poppen tot vilten tassen en van prachtige serviezen tot warme stoffen.

 

De stad, maar ook het eiland kent uitersten. Vanuit Chania zijn mooie plekken te bezoeken. Wij huurden een auto en konden vanuit hier goed het eiland bekijken. Voor ons was het eiland echt een verassing! We hebben mooie plekken gezien over de hele wereld, maar dit stukje Europa veraste ons. We liepen de Imbros kloof en bezochten prachtige stranden zoals Balos beach, waar je na een enorm aantal traptreden op een tropisch wit strand belandde met maar heel weinig mensen, Elafonissi beach, waar het strand roze gekleurd is door de stukjes schelpen die steeds weer aanspoelen, Glyka Nera, dat alleen te bezoeken is door via steile rotswanden een half uur te lopen en Seitam Limania, waar het turquoise zeewater een klein plekje heeft gevonden tussen de hoge rotsen.

 

Zin om volgend jaar de laatste zonnestralen op te zoeken? Bezoek Chania!

Liefs,
Heleen en Roy

 

Heleen

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.