Discover Rome

Healthy Birthday in Rome.Gelato

Een bezoekje aan Rome stond al een hele tijd op mijn verlanglijstje. Laat ik nu toevallig een weekje verlof hebben waarin ik jarig ben. Je kunt het al raden, Birthday in Rome.

Als ik denk aan Italie, denk ik aan: pizza, pasta, goede koffie, veel wijn en stijlvol geklede, goed uitziende mannen.

Na een korte vlucht land ik op het vliegveld van Ciampino Rome en na een half uurtje in de bus gezeten te hebben arriveer ik op het centraal station, een paar straten verder ligt het door mij geboekte typisch ouderwets kleinschalig Italiaans hotel. Het ontdekken van deze te gekke stad kan beginnen.

 

 

 

Officine NaturaleHet is ondertussen 11 uur in de ochtend dus ga allereerst op zoek naar een ontbijtje. Wandelend door de
smalle straatjes van Rome, de nazomerzon op mijn gezicht, de Italiaans klinkende taal in mijn oren, heerlijk! Tussen alle authentiek uitziende barretjes valt mijn oog op een gloednieuw zaakje “Officina Naturale” genaamd of terwijl “Natuurlijke zaak” letterlijk vertaald. Een klein, fris uitziend zaakje vol verse producten, stuk voor stuk biologisch en glutenvrij. Officina Naturale blijkt een foodconcept op basis van natuurlijke voedingsmiddelen, rijk aan vezels, zonder vet, fris en licht en dat alles zonder af te doen aan die pure Italiaanse smaak. Ze serveren thema-drankjes, zoals smoothies op basis van verse groenten en fruit uit het seizoen, biologische vruchtensappen, koekjes met volkorenmeel, yoghurt en ijs uit eigen productie. En alles is “natuurlijk”. Ik neem een espresso en een volkoren croissant met verse mozzarella en serranoham. Wat is dit een goed begin van mijn dag!

 

Officine Naturale

Officine Naturale

 

 

 

 

 

 

 

 

Vero FoodNa een aantal uren rondgelopen te hebben door de stad, betoverend door al het moois, de Trevifontein, het forum Romanum, de Spaanse trappen en het Vaticaan krijg ik wel weer trek. Het uithangbord van Ve
ro Food met daarop “Vero Frozen” trekt mijn aandacht. Aangezien de temperatuur tot boven de 30 graden is gestegen kan ik wel een verfrissend drankje gebruiken. Een klein, healthy uitziend barretje vol ronddraaiende blenders met vers fruit met daarnaast heerlijk uitziende lekkernijen. Ik neem een beker met “frozen fruits en superfoods” en daarbij een brownie op basis van donkere chocolade met meer dan 70% cacao. Veel mensen denken dat chocolade ongezond is. Tot op een bepaalde hoogte is dit zeker een feit. De bewerkte chocolade uit de supermarkt vol suikers draagt zeker niet bij aan onze gezondheid maar chocolade gemaakt op basis van een minimaal percentage aan cacao van 54% blijkt helemaal niet zo slecht te zijn. Cacao, waaruit chocolade wordt gemaakt, is namelijk één van de grootste bronnen aan antioxidanten. Het biedt ons onder andere magnesium, kalium en andere nuttige aminozuren die ons lichaam helpen. Deze flavonoïden (antioxidanten) beschermen je tegen hart- en vaatziekten, zelfs bij een klein stukje chocolade. Ik kan dus gewoon verantwoord genieten van deze overheerlijke brownie!

 

 

Vero Food

 

Vero Food

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een heerlijk nachtje slapen word ik wakker met de geur van verse koffie. And Guess what.. It’s my Birthday! Na wederom heel wat uurtjes door de stad gedwaald te hebben en een bezoekje aan het Colosseum gebracht te hebben, kan ik het toch niet laten om mijn benen even rust te gunnen en op een terras te genieten van een “guilty pleasure” deze dag, een overheerlijke écht Italiaanse Tiramisu. Gewoon omdat het kan! (en mijn stappenteller gisterenavond een mijlpaal bereikte met meer dan 40.000 stappen, goed voor 17,4 kilometer)

 

Tiramisu

Trevi

Later deze dag nog één keer terug naar mijn toch wel favoriete plekje, Fontana di Trevi! De zon gaat onder, een kinderkoortje zingt bij die prachtig verlichte fontein, de mensen maken plaats voor een bruidspaar waarvan de bruid een jaloersmakende kanten bruidsjurk draagt, daar sta ik dan, op mijn verjaardag, betoverend!

Hiermee sluit ik mijn korte bezoekje aan Rome af. Ik had het niet verwacht maar ook Rome kent buiten de typisch Italiaanse koolhydraatrijke gerechten de door mij zeer gewaardeerde “Healthyfood trend”.

 

Liefs,

Josianne

Josianne

Josianne

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.