Verhuis en inpak tips!

Verhuizen met een kindje van ruim een jaar! Easy!…Not!

Hoofdregel in dit hele project! Mila staat op nummer 1! Of dit nu met inpakken is, met verhuizen, met klussen, met shoppen of wat dan ook! Mila is en blijft onze prioriteit nummer 1! Mensen in onze omgeving zeiden steeds, gelukkig is ze zo klein, daar krijgt ze niets van mee. Well, think again! Wij kunnen jullie vertellen dat kinderen van 1 echt wel begrijpen dat er dingen gaan veranderen in huis, zien pappa en mamma ook met dozen tillen en inpakken, en voelen zelfs de spanning die pappa en mamma voelen. Daarom hebben wij er heel bewust voor gekozen om Mila mee te nemen in dit project en haar mee te laten helpen op haar manier. Wanneer pappa werken was en mamma bijvoorbeeld soms tussen door al wat ging inpakken, lieten we Mila helpen, door haar een lege doos te geven, waar ook zij spulletjes in mocht zetten. Zo maakte we er spelende wijs een spelletje van. Dat was best gezellig! Wij kregen onze dozen makkelijk ingepakt en Mila had er ook plezier in! Een paar weken verder waren alle kleine spullen ingepakt in dozen. Neem je er ruim van te voren de tijd voor, dan valt het best allemaal mee! Iedere dag een paar uurtjes, zo houdt je ook nog tijd over voor elkaar!

 

Enkele inpak tips!
  • Zorg voor voldoende stevige dozen!
  • Denk van te voren alvast na over waar de spullen in je nieuwe huis moeten komen te staan. Bijvoorbeeld in de eetkamer, slaapkamer of woonkamer. En pak deze spullen dan ook allemaal in deze doos in.
  • Onze spullen moeten naar een opslag, waardoor je misschien over een aantal weken niet meer weet wat in welke doos zit. Je kunt een foto knippen van de inhoud en deze op de doos plakken. Of je maakt een tabel met cijfers en wat erin zit, vervolgens nummer je de dozen
  • Als je toch gaat inpakken, bedenk dan eens goed of je alle spullen nog nodig hebt of gaat gebruiken in je nieuwe huis. Is het een “nee” of een “twijfel” doe het weg! Maak er iemand blij mee, gooi het weg, of verkoop het op internet!
  • Dat laatste hebben wij heel veel gedaan! Heel veel spullen zijn verkocht via Marktplaats, Facebook en Instagram. De opbrengst hiervan zit in een envelopje en kopen we straks allemaal nieuwe leuke spulletjes voor!
  • Laatste tip gericht op een verhuizing met een kindje. Wij hebben er bewust voor gekozen om de kamer van Mila tot op de laatste dag intact te laten zoals die was. Hierdoor sliep Mila ‘s avonds gewoon op haar vertrouwde plekje. Al die indrukken die ze overdag mee kreeg had ze dan ‘s nachts gelukkig geen last van.
  • Zorg ook dat je eventueel een oppas achter de hand hebt. Voor de dagen dat je bijvoorbeeld je inboedel gaat verhuizen.

Wij hebben heel erg veel hulp gehad van onze ouders die bereid waren zich flexibel op te stellen om als oppas in te springen op momenten dat het nodig was! En daar zijn wij ontzettend dankbaar voor!

Suus

Suus Strijbos

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.