Ontspullen, verhuizen of blijven?

Het is namelijk de dag waarop de rechtbank uitspraak gaat doen of wij ons droomhuis toegewezen krijgen.

Nu denken jullie vast rechter? Yes, de rechter. De afgelopen maanden zitten wij in spanning af te wachten of we het huis waar we de eerste week van Juli zijn geweest bezichtigen van ons wordt.

Ik neem jullie even een paar maanden terug. In Juni zijn wij een aantal weken in Italië geweest met ons gezin, en ik geloof, dat heb ik zelfs ooit gelezen in een artikel dat wanneer koppels op vakantie zijn altijd dure uitgave besproken worden. Zo dus ook het geval bij ons, het begon met een nieuwe auto voor mijzelf, die er ook meteen toen we terug waren van vakantie gekomen is. Maar op die heerlijke zomeravonden wanneer onze dochter in bed lag te slapen en wij nog buiten zaten te genieten van een heerlijk drankje, keken we ook stiekem beide op Funda naar een nieuw huis. En duizend km verder op in ons eigen dorp stond een vrijstaand huis dat onze aandacht trok . Het huis stond al een hele poos te koop, echter waren ze nu zo in prijs gezakt dat het ons nu wel aansprak. Eenmaal terug uit Italië hebben we dan ook meteen een afspraak gemaakt voor een bezichtiging. Het huis was nog al onderkomen, de badkamer ligt er half uit, en er moet ontzettend veel aan gebeuren. Maar mijn man was overtuigd dat dit het huis ging worden waar we voor de kerst nog in zouden wonen. Ik was helaas nog niet zo 100 procent zeker van deze zaak, en we wilde sowieso eerst een gesprek met onze adviseur van de bank. Ook omdat ik sinds het begin van het jaar zelfstandige ben, wist ik niet of dit wel zo’n slimme stap was. Na het gesprek was ook ik enthousiast, gezien de lage rente op het moment , zag ik dat dit ook een goede investering voor later was. Thuis hadden we goed besproken tot hoever we wilde bieden, en belde de makelaar op die met ons de bezichtiging heeft gedaan. Helaas wist hij ons te melden dat het huis uit de verkoop was gehaald omdat de bank ( waar dit huis te koop stond ) besloten had het huis te verkopen op een executie veiling.

 

Wat nu? Hoe werkt dat zo’n veiling? Is dit iets voor een gewone particulier, om een huis op een veiling te kopen? Kunnen we het huis nog uit de veiling houden ? Allemaal vragen die door ons hoofd spookte. De laatste vraag hebben we geprobeerd maar er waren helaas al zoveel kosten gemaakt dat dit niet meer mogelijk was. Maar we hadden ook de gedachte, als we het huis goedkoop op een veiling kunnen kopen hebben we natuurlijk ook een flink budget om te verbouwen met de overwaarde van onze huidige huis. Want ja, inmiddels had ik ons eigen huis onder voorbehoudt zelf al verkocht. Weken gingen er voorbij van wachten. We hadden in begin September de mogelijkheid om een bod te doen op het huis in een onderhandse biedingperiode. In de eerste week van September hadden we binnen enkele dagen ook ons eigen huis verkocht via Facebook en toen daar het koopcontract van getekend was, hebben wij ook een bod uitgebracht op de woning die wij graag wilde kopen. Deze onderhandse biedingperiode liep tot 27 September. Ik geloof dat wij 7 September ons uiteindelijke bod hebben ingediend bij de notaris. Dus dat waren bijna 3 weken wachten voordat we weer te horen kregen of dat bod geaccepteerd zou worden!

Lucky us! Ons bod werd geaccepteerd, nu moest dit enkel nog goed gekeurd gaan worden door een voorzieningenrechter. Je raadt het al, dat kon pas 5 weken later! Mijn man heeft de zitting bijgewoond en het waren wel geteld 90 sec. voor de uitspraak, waar in hij zei, dat alle papieren akkoord waren en we diezelfde week de beschikking nog zouden ontvangen via de notaris. Weer 5 weken gewacht voor een antwoord van 90 sec.

 

Nu vragen jullie je misschien af wat we in die 5 weken gedaan hebben? Nou, zoals ik net vertelde hadden wij ons eigen huis heel snel verkocht. Onze koper was zijn eigen huis ook al kwijt en moest met zijn woning 10 november passeren. Dat betekende ook dat ze graag uiterlijk 9 november de sleutel van onze woning wilde ontvangen. De uitspraak van de rechter was vandaag 31 oktober. Dat zou in theorie betekenen dat wij 9 dagen de tijd hadden gehad om onze spullen te pakken en te verhuizen. Dat werkt in de praktijk natuurlijk niet zo.

Dus wij zijn sinds dat we met het huis bezig waren, al begonnen met uitzoeken, opruimen, inpakken en weggooien. Ontzetten veel spullen hebben we nog via marktplaats en Facebook kunnen verkopen waar we nu dus een leuke gevulde envelop voor hebben, waar we voor in het nieuwe huis weer leuke spulletjes gaan aanschaffen.

Ik ons nieuwe huis moet nog heel veel gebeuren, dat vertellen we jullie in een andere blog. Er moet zoveel gebeuren, dat veel van onze spullen ingepakt moeten worden en tijdelijk naar een opslag gaan. Dit hebben wij al allemaal gedaan voor vandaag, voor dat we zeker wisten of alles door zou gaan want de rechter had ons bod ook nog kunnen afkeuren. Het grootste risico dat we liepen, als het afgekeurd zou worden, was dat we alle spullen weer in huis moesten halen en weer moesten uitpakken.

Een risico dat we graag namen, wij gingen er altijd vanuit, ondanks al het lange wachten dat alles goed zou komen, en met een dochter van 14 maanden oud, is enige organisatie wel gewenst. Nooit gedacht dat ons dit als gezin met z’n 3tjes zo makkelijk zou lukken.

Voor nu kan de champagne open! Dreamhouse Project is van start!

Wij nemen jullie mee, in onze verhuizing, verbouwing, het uitzoeken van een keuken, badkamer, vloeren en nog veel meer!

 

Volg ook ons Instagram account voor leuke Stories!

 

Liefs,
Suus, Sebas en Mila

 

Foto’s zijn van ons nieuwe huis in de huidige staat

 

 

Suus

Suus Strijbos

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.