De sleutel!

Waar te beginnen? Want wat was het de afgelopen weken een gekkenhuis in onze thuis situatie!

Eindelijk is de uitspraak van de rechter geweest, de beschikking van de rechtbank is binnen, de kurk van de eerste fles champagne is eraf! Nu de sleutel van het huis nog! Normaal gesproken heb je bij de koop van een woning een officiële sleuteloverdracht, je gaat samen met de verkopers naar de notaris, tekent daar en je ontvangt dan de sleutels van de verkopende partij.

In ons geval werk dit niet zo. De notaris die de veiling beheerde van ons nieuwe huis zit in Rotterdam. Als ons papierwerk moet dus daar gebeuren. Voor een enkele handtekening hier en daar zijn wij dus een paar uur onderweg. Helaas kan en mag dit niet digitaal! Nadat alles op papier geregeld was. En we ook direct na de uitspraak van de rechter het huis hebben moeten verzekeren en nu dus ook ons eigendom is. Moet je jezelf toegang verlenen tot het pand. Dit doe je samen met een slotenmaker, die de oude sloten uitboort, en er nieuwe sloten inzet. Van die nieuwe sloten krijg jij natuurlijk je setje sleutels. Het voelt een beetje als inbreken in je eigen huis.

Dan ben je binnen en weet je niet wat je aantreft, geen idee hoe de oude bewoners het hebben achtergelaten. Zijn erg dingen stuk, hebben ze opzettelijk nog iets vernield, staat het huis nog vol met hun inboedel? Je weet het niet van te voren! Je gaat maar uit van het ergste dan valt het altijd mee.

In ons geval viel het ook wel mee. Er stonden nog wat oude banken, een bureau en stoel, een hoogslaper en wat oude kantoor stoelen. In het tuinhuis stonden nog wat oude vazen, een dressoir en een kast.

Je koopt het huis echt met alle gebreken en alles wat erop en erin staan. Hier teken je ook voor bij de notaris. Uit respect voor privacy naar de oude bewoners zal ik geen foto delen met jullie van de spullen die nog in het huis stonden.

De spullen zijn afgevoerd naar het milieustation. En ons avontuur hier in huis kan officieel beginnen!

 

Suus

Suus Strijbos

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.