Zuiver groen – woonplanten van de maand oktober

Deze maand gaan we voor zuiver. Met het najaar voor de deur is iedereen op zoek naar wat extra energie en deze planten kunnen je hierbij helpen. Vier planten staan deze maand centraal als zuiverende planten: De Klimop (Hedera), de Krulvaren (Nephrolepis), de (Pot)gerbera en de Lepelplant. Ze hebben elk hun eigen zuiverende werking, zo zuivert de Potgerbera onder andere benzeen uit de lucht en zorgt de Krulvaren voor zuurstof. En wist je dat de Lepelplant en de Klimop zelfs de meest luchtzuiverende planten zijn?

Naast zuiverend, zijn de planten vooral mooi. De getekende bladeren van de Klimop en de felle kleuren van de Gerbera laten je huis opfleuren en.. geven je energie! Wil jij ze ook in huis? Lees dan onderstaande tips:

De Klimop staat graag koel en licht. Aan de lichtheid van het blad kun je zien hoe licht de plant mag staan. Weer iets geleerd, toch? Hoe donkerder en hoe groener het blad, hoe minder licht de Klimop aan kan. De Klimop houdt ervan om af en toe onder de douche gezet te worden. Ook kun je ze besproeien met de plantenspuit, zorg ervoor dat de plant niet in te natte grond staat. Daar kan de Klimop niet tegen!

 

Bron; Mooiwatplantendoen.nl

 

De Varen staat graag op een plek waar het in ieder geval boven de 12 graden is. Geef de Varen nooit water op zijn bladeren, zo spaar je het plantenhart. Water geven hoeft niet vaak, 1 keer in de drie of vier weken is al voldoende. Buiten doet de Varen het goed met regenwater. Sproei de plant dus om de paar weken met een plantenspuit, zo krijgt die zijn favoriete douche. De plant houdt van frisse lucht, zet de plant af en toe even buiten en laat de Varen uit de buurt van de verwarming.

De Gerbera ontvangt het liefst veel licht. De uitgebloeide bloemen van de potgerbera kun je het beste met een draaibeweging verwijderen, zodat de gehele steel loskomt. De Gerbera is er in veel soorten. Vooral de Potgerbera heeft een zuiverende werking, maar ook de bloem van de Gerbera kan er wat van. Zowel de lange, als de korte bloemen van de Potgerbera zijn goed op de vaas te zetten. Zo kun je er lang van genieten. Geef de Potgerbera om de drie weken wat plantenvoeding, zo blijft die het langst mooi.

 

De Lepelplant staat, net als bovenstaande planten, het liefst licht. Zet de Lepelplant niet in de volle zon, de grond mag namelijk niet uitdrogen. Wanneer de plant te droog is, kun je dit zien aan zijn hangende bloemen. Makkelijk voor mensen die geen vast water-geef-schema hebben, haha. Je kunt het blad regelmatig besproeien met de plantenspuit, water geven kan dus wanneer de plant er om vraagt.

Deze maand hebben we dus heel wat keus. Ben je op zoek naar meer energie tijdens dit najaar? Haal dan de woonplanten van oktober in huis. Zoals te lezen, zijn veel planten dol op wat water uit de plantenspuit. Deze is dan ook niet te missen in een interieur met bloemen en planten. Hieronder enkele toppers uit de Vtwonen-webshop:

 

Kikkerland plantenspuit – Vtwonen €26,95
Elho Soft plantenspuit – Vtwonen €6,99
Elho Brussels plantenspuit – Vtwonen €6,99

 

 

Liefs,
Heleen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heleen

1 Comment
  • Leon

    13 oktober 2017 at Beantwoorden

    Wat mooi zeg! Bloemen maken het huis zo mooi en levend. Ik hou van planten, maar soms hou ik het niet bij om ze allemaal op tijd water te geven 😉 Zou nog zo graag eens een hele lange pot met planten willen voor op het balkon. Dank voor de leuke tip!

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.