Woonstijl Industrieel

Eind augustus alweer, normaal beginnen we ons nu alweer voor te bereiden op de diverse woon- en inspiratiebeurzen. Helaas zijn diverse beurzen en events dit jaar afgelast, niet alleen voor ons als interieur professionals, maar ook voor particulieren. 

Het lijkt ons leuk om juist voor de laatst genoemde groep, een aantal blogs te schrijven over hoe je nu precies een bepaalde woonstijl creëert in huis. In deze blog gaan we jullie wat handvaten geven hoe jij met wat kleine aanpassingen in huis een industriële look en sfeer creëert.

Materialen

Materialen die veelal voorkomen in een industriële woonstijl zijn, ruwe materialen zoals beton, hout, staal en steen. Door gebruik te maken van deze 4 basis materialen zet je al snel een stoere en industriële basis neer.

Kies bijvoorbeeld voor een ruwe muur, bik wat stucwerk weg in bijvoorbeeld je keuken of woonkamer. Ga voor een gietvloer of een beton look ( denk hierbij ook eens aan andere materialen zoals bijvoorbeeld marmoleum of een pvc vloer ). Vervang je saaie nieuwbouw deuren voor een stoer staal of staal look deur. Verder kun je ook een heel eind komen met meubels en accessoires! Kies voor stoere meubels en natuurlijke materialen zoals leer voor de accessoires, een ruw houten tafel, een stoer leren bank. Maar denk ook eens aan bijvoorbeeld oude vintage details, zoals een stoere industriële lamp, een oude werkbank, een olievat, hierin kun je best een beetje out of the box gaan! 

Kleuren

Met kleurgebruik kun je 2 kanten op! Je houdt het licht of maakt het donker. Bij een licht kleuren pallet denk je aan wit, lichtgrijs, lichte aardetinten. Bij een donker kleurpallet kies je voor de wat stoerdere kleuren, donker/army groen, petrol, donkergrijs of zwart. 

Ook in de accessoires kun je veel combineren qua kleur. Heb je gekozen voor een lichte basis in huis, dan is het juist leuk om in de aankleding wat kleur te gebruiken. Of je wilt graag een rustige industriële woonstijl creëren, kies dan voor kleuren in je accessoires die ook terug komen in de basis kleuren van je interieur. En iets dat het ook altijd heel goed doet in iedere woonstijl, is levend groen in huis!

Planten

Welk levend groen kies je nu bij een industrieel interieur? Bij een stoere inrichting horen stoere planten! Neem de Sanseveria bijvoorbeeld, een stoere plant met bijkomend voordeel dat hij makkelijk is in onderhoud want je hoeft hem maar weinig water te geven. Ook een grote stoere cactus doet het goed in een industrieel interieur, net als de verschillende aloë vera soorten! 

Heb jij na het lezen van deze blog zin om aan de slag te gaan, maar weet je toch niet zo goed waar te beginnen? Maak dan een afspraak met ons voor een hands-on interieuradvies aan huis.

Bron foto : VTwonen.nl
Suus

Suus Strijbos

1 Comment
  • Avatar

    Ellen van Bommel

    18 augustus 2020 at Beantwoorden

    Super leuk blog, fijn om zoveel tips te krijgen.

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.