Woonplant van de maand Oktober – Dierenvrienden

In de maand van dierendag, zorgen we voor extra groen voor onze geliefde viervoeters in huis! Daarom is de woonplant(en) van de maand Oktober de dierenvrienden. Niet een plant maar 5 diervriendelijke planten deze maand.

Chlorophytum (graslelie), Cyperus (parapluplant), Hordeum (kattengras), Beaucarnea (olifantenpoot) of Bambusa (bamboe) zijn allemaal mooi om te zien – ook voor wie geen huisdieren heeft – en veilig voor viervoeters en vogels.

Wij hebben een kat in huis, dus hier hebben we gekozen deze maand voor de Hordeum, beter bekend als het kattengras. Onze kat komt niet buiten, het is een echte knuffelige, bankhangende huiskat, hij vind het dan ook heerlijk dat hij zo nu en dan binnen een plant heeft waar hij aan mag knabbelen.

 

Ook de Chlorophytum beter bekend als de Graslelie staat hier in huis, niet alleen omdat deze vriendelijk is voor onze trouwe viervoeter maar ook omdat dit een echte clean green plant machine is. Hij zorgt ervoor dat de lucht in je woonruimte lekker fris en gezond blijft! Volgens de NASA haalt de graslelie met gemak 95% van benzeen, formaldehyde, koolmonoxide en nitraten uit de lucht. Daarna begint hij aan chemische stoffen die in tapijten, isolatiemateriaal, schoonmaakmiddelen en kopieerinkt zitten. Dus mocht ons project een nieuw kantoor doorgaan weet ik welke plant ook hier komt te staan.

 

Wil je nu meer lezen over de andere diervriendelijke planten! Neem dan eens een kijkje op Mooiwatplantendoen.nl

En wist je al dat we een mooie graslelie weggeven*? Deel jouw woonplant op Instagram met woonplantseptemberXleeffstijl en wie weet staat deze groene luchtzuiveraar straks ook bij jou in huis!

 

 

* bij min. 10 deelnames
1 Comment
  • Leon

    30 juli 2019 at 11:25 Beantwoorden

    Ik ben dol op planten en ook de verzorging die het met zich meedraagt. Echter woonde ik een tijdje met mijn zus samen die een kat had en die vond het helaas nodig om de plantjes stuk te maken en soms zelfs de bladeren te eten. Dan is het inderdaad wel handig om diervriendelijke planten te hebben, maar kans van overleving met zo een kat zit er niet in haha.

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.