Woonplant van de maand Juli

Het is gelukkig nog Juli, en wat voor een! Ik geloof dat het de warmste maar ook de droogste Juli ooit gaat worden! Het warme weer is ideaal voor een tuinfeest! Eind vorig jaar kochten wij een nieuw huis, dus alle reden voor een housewarming / tuinfeest! Om al een beetje in de feest stemming te komen, fotografeerde we de woonplant van de maand Juli gewoon lekker in een tuin setting.

De vette planten!

Dat zijn de letterlijk en figuurlijk. Onder deze noemer vallen de Echeveria, Crassula, Kalanchoe, Aeonium, Aloe, Haworthia en Rhipsalis.

De planten zijn afkomstig uit uit de tropen en subtropen en zijn ooit ontstaan in droge gebieden, zoals steppen, bergachtige streken en halfwoestijnen in Afrika en Zuid- en Midden-Amerika. Die kunnen onze warme zomer de best aan!

 

Het zijn allemaal succulenten, wat wil zeggen dat ze het vermogen hebben om vocht op te slaan in hun wortels, stengels en dikke bladeren. Hiermee kunnen ze drogere periodes, zoals bijvoorbeeld een vakantie, moeiteloos doorstaan.

Verzorging van de vette planten is heel makkelijk. De kluit mag namelijk lekker droog staan, te natte voeten kan schimmels veroorzaken. Let bij de aankoop van de planten erop dat er geen zwarte plekjes in het blad zitten. Dit kan duiden op kouschade tijdens transport of opslag. Verder staan de planten graag zonnig of in het licht. Eens in de aantal weken een flinke scheut water en dan een aantal weken laten indrogen is het beste! Je kunt ze dus prima voor je zomer vakantie water geven, 14 dagen op vakantie gaan en je zult zien dat je planten niets te lijden hebben gehad.

Ook kunnen ze in de zomermaanden prima buiten staan! Leuk als tafelaankleding voor een gezellige zomer lunch of een heerlijk tuinfeest!

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.