Woonplant van de maand Januari – Kentia Palm

Palmen in Januari?! Why not! Ik ken maar weinig mensen die niet van het zomer gevoel houden! Deze prachtige woonplant staat al een tijdje te pronken bij ons in huis! Hij staat in de speelkamer van Mila!
Maar voor de gelegenheid heb ik hem uit de speelkamer gehaald en in de woonkamer gezet. Nu de kerstboom weer terug de doos in is, mocht er nog wel wat extra groen in de keuken/eetkamer! De Kentia Palm is meteen een echte en vrolijke eye catcher!

Herkomst
Kentia hoort bij de palmfamilie en groeit op Lord Howe Island ten oosten van Australië onder het bladerdak van grotere bomen. Hierdoor is hij gewend aan weinig zonlicht. Onder natuurlijke omstandigheden kan de palm wel 18 meter hoog en 6 meter breed worden, met bladeren van 3 meter lang. De kweekversie behoudt een bescheidener formaat.

Lage energiebehoefte
De palmen worden door middel van zaden vermeerderd en al het zaad wordt nog altijd geïmporteerd vanaf Lord Howe Island, zodat de authenticiteit gegarandeerd is. Om de kiemrust te doorbreken, zijn hoge temperaturen nodig, tot wel 35-40°C. Het hele proces duurt zeker 30 weken. De plant zelf groeit langzaam, de duur van de opkweek is afhankelijk van de grootte en dikte van de plant. Hoe dikker Kentiapalm is, hoe meer zaad er is gebruikt, hoe hoger de plant, hoe ouder Kentiapalm is. De kleinste potmaat is al bijna een jaar oud voor hij verkrijgbaar is, de grotere exemplaren gaan al snel naar zeven jaar. Dit verklaart deels de relatief hoge prijs van Kentiapalm. Voordeel is dat de plant zo duurzaam mogelijk wordt gekweekt, met een vrij lage energiebehoefte, iets dat steeds meer consumenten aanspreekt.

Overtuigd van deze woonplant? Breng dan alweer een wat zomer naar binnen! Meer info over deze woonplant vind je op mooiwatplantendoen.nl

 

2 Comments
  • Ellen Kox

    10 januari 2019 at 07:55 Beantwoorden

    Super leuke plant! Wij hebben niet zoveel licht in onze woonkamer dus dit zou ideaal zijn.

  • leon

    31 maart 2019 at 11:53 Beantwoorden

    Dit is absoluut mijn favoriete plant. Ik houd enorm van palmen maar de kentia palm vind ik toch echt iets speciaals hebben en ook qua onderhoud is het een hele fijne plant om in huis te hebben.

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.