Woonplant van de maand Februari

De eerste maand van het nieuwe jaar lijkt wel voorbij gevlogen! Het is alweer Februari, dus ook weer tijd voor een nieuwe woonplant! Deze maand niet 1 plant maar het zijn er 3!  De winterbloeiers, mogen naar binnen, de Primula, Jasmijn en de Asbloem!

De Jasmijn en Asbloem zijn fijne plantjes om samen te combineren! Het zijn fijne bloemen, verkrijgbaar in wit en pastelkleuren! Mooi om te combineren in een Scandinavisch interieur.

De Primula is ook te verkrijgen is zachte pasteltinten maar ook in echte knalkleuren. Ook heeft de Primula verschillende soorten bloementjes!

We hebben ons door Mooiwatplantendoen.nl laten vertellen dat deze 3 winterbloeiers ook prima per woonruimte te verdelen zijn!

Zo is de Primula bijvoorbeeld uitermate geschikt voor een baby- of kinderkamer. Hij bloeit al vroeg in het jaar! Zo haal je de lente al vroeg naar binnen. De plant staat voor, begin, groei en hoop! Een mooie plant om ook cadeau te doen.

   

Afgebeeld zien jullie 2 soorten Primula’s. Het type Suze en het type Cameleon. Ik heb gekozen voor zachte en lichte kleuren. In de close up kunnen jullie zien dat de bloemen erg verschillen van elkaar!

De plantjes hebben een fijn plekje gekregen op de slaapkamer van onze dochter, nog niet echt eerder bij stil gestaan dat je op een wat hoger plekje op de slaapkamer van je kindje, plantjes toch ook erg leuk zijn!

 

 

Wil je op de hoogte blijven van de woonplanten van de maand! Kom dan volgende maand terug en ontdek welke woonplant we dan hebben!

 

Informatie uit de blog en bloemen in samenwerking met Mooiewatplantendoen.nl en tuincentrum BijStox.

Suus Strijbos

2 Comments
  • Ellen van Bommel

    5 februari 2018 at Beantwoorden

    Super leuk! Vooral op de baby- kinderkamer, dat zie je niet zo vaak 😉

    • Suus

      5 februari 2018 at Beantwoorden

      Ja leuk he! Een beetje een vergeten ruimte in huis, voor de planten!

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.