Woonplant van de maand Februari

Like them or not! Vroeger hoefde je mij niet aan te komen met een varen, ik vond het maar een stijlloze plant! Nu, kan ik wel heel erg blij worden van een mooie varen, en zijn al zijn voordelen.
Varens zijn er in verschillende soorten, afmetingen en kleuren! Tegenwoordig prima te plaatsen in de populair Urban Jungle trend, niet voor niets dus dat de Varens uitgekozen zijn tot woonplant van de maand Februari!

Het verhaal van de Varen
Varens behoren tot de oudste planten ter wereld. Er zijn fossiele resten gevonden van zo’n 420 miljoen jaar oud.Van bossig tot gestileerd en van donkergroen tot zilverachtig grijsgroen, varens kennen vele vormen waarvan het blad onderling ook nog eens verschilt. De een heeft krullen, de ander meer veren en een derde doet helemaal niet aan franjes. Samen vormen ze een aantrekkelijke groene groep planten die past in de groeiende belangstelling voor botanische elementen en verzamelingen in huis. Als extraatje helpen varens de lucht in huis gezond te houden. Varens doen het goed op een plek met een hoge luchtvochtigheidsgraad zoals de keuken en de badkamer.

Hier hebben ze een licht plekje in de keuken gekregen in de mooie plantenbak van Ferm Living. Met maar 2 grote Varens is de plantenbak al goed gevuld. En je creeert meteen veel groen in huis! De Varen is ook erg makkelijk in verzorging, hij heeft een lichte plek nodig, maar niet vol in de zon. Als je hem water geeft, doe dit dan niet in het hart van de plant, maar op de aarde en zorg ervoor dat de kluit goed vochtig blijft. Wanneer je varen geel blad krijg, kun je deze bladeren er gewoon uithalen.

Tip! De Varen is ook geschikt om te hangen! Erg leuk met meedere bij elkaar, voor het ultieme Urban Jungle gevoel in huis!

 

Suus

Suus Strijbos

1 Comment
  • leon

    28 februari 2019 at Beantwoorden

    Tot de dag van vandaag vind ik varens stijlloze planten. Maar dat vind ik ook het leuke aan de plant. Je kan het echt je eigen maken oftewel stylen door het type plantenbak dat je kiest, hoe lang je ze laat groeien etc. Het zijn leuke planten om erbij te hebben.

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.