Woonplant van de maand Augustus – de Vlinderorchidee

Niet direct een plant die ik zou kopen voor in ons eigen huis. Planten met bloemen doen het hier nooit zo goed, zowel binnen als buiten niet. Ik wil ze nog wel eens vergeten te wateren en dan redden de bloempjes het meestal niet. Toch is het iedereen maand weer een soort van uitdaging om met de woonplant van de maand aan de slag te gaan! Dus ook deze maand een plant met bloempjes!

Het voordeel van deze plant met bloempjes is dat hij niet veel water nodig heeft, eens in de week dompelen in een badje en goed laten uitlekken is al voldoende. Onze collega May mocht met de Vlinderorchidee aan de slag deze maand. Het leuke van deze plant is dat je hem op verschillende manieren kunt presenteren!

 

De herkomst van de Vlinderorchidee

In de warmere streken, meestal in het tropisch regenwoud, groeit vlinderorchidee vaak als epifyt op bomen, takken en twijgen met de wortels in de lucht. Epifyten zijn planten die ergens opgroeien zonder hieraan voedsel te onttrekken. Voor de verzorging betekent dit dat ze weinig water nodig hebben en op speciale voedingsbodems geteeld worden, wat vaak al aan de doorschijnende pot te zien is. De luchtwortels groeien naar het licht, een transparante pot houdt ze enigszins in het gareel.

 

De bloem

De bloemetjes lijken op de vleugel van een vlinder. Vandaar de naam Vlinderorchidee. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en varianten. Er zijn zelfs hele aparte kleuren zoals de blauwe orchidee, deze is niet zo gekweekt maar ingespoten met kleurstof. De nieuwe knoppen die komen zullen dan ook niet blauw zijn maar lichter van kleur.

Heb jij ook een orchidee thuis staan? Deel dan je foto met #woonplantseptemberXleeffstijl dat vinden we leuk om te zien en wie weet maak jij kans op de woonplant van de maand Oktober*! Tipje van de sluier, het is een plant waar jij vrolijk van wordt maar ook je huisdier!

 

 

Foto’s & Styling : May @Lumacreations
* Bij min. 10 deelnames
No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.