Waarom een rolhordeur op maat kopen?

Niet zo zeer een interieur item, maar wel iets dat ik deze zomer eigenlijk niet had willen, maar helaas wel heb moeten missen. Een rolhordeur op maat. Hoe vaak wij ons deze zomer geërgerd hebben aan al de vliegen die het huis binnenvlogen omdat de achterdeur naar de tuin weer open stond. Nu denk je vast bij het lezen, waarom begint ze juist nu over een rolhordeur en waarom heb je die van de zomer niet geplaatst? 

Dat is omdat we ook op zoek zijn naar een nieuwe achterdeur en ik het zonde vond om van de zomer er een op maat te laten maken en als we straks een nieuwe achterdeur hebben deze wellicht niet meer zou passen. In de tussentijd heb ik wel veel research gedaan naar wat voor ons de juiste keuze zou zijn, en wat de voor- en nadelen zijn van een rolhordeur. 

Allereerst heb je verschillende soorten hordeuren, hier een kleine opsomming;

  • Scharnierdeur
  • Rolhordeur
  • Schuivende deur 
  • Plissédeur
  • Hordeur op maat

Er zijn niet alleen diverse types hordeuren. Ook met de uitstraling en het design is er rekening gehouden. Zo heb je bijvoorbeeld het nieuwe soort gaas, genaamd ClearView, waarbij je het gaas bijna niet ziet. Zo valt het niet eens op dat er een hordeur in de opening zit. Dit ziet er natuurlijk fantastisch uit. Het nadeel is alleen met kinderen en/of huisdieren dat vaak vergeten dat er een hordeur opengemaakt moet worden. Zo is erbij ons in het verleden in ons oude huis wel eens iemand door de hordeur gerend is. 

Natuurlijk heeft het kiezen voor een hordeur ook veel voordelen. Voornaamste reden dat men kiest voor een hordeur is natuurlijk om vervelende insecten als vliegen en muggen buiten de deur te houden. Maar wist je ook dat een hordeur kan helpen tegen hooikoorts klachten? Dankzij horren met extra fijne mazen kunnen zelfs pollen en stofdeeltjes niet naar binnen vliegen, en zul je stukken minder last hebben van je hooikoorts klachten, maar wel heerlijk kunnen genieten van de frisse buitenlucht in huis. 

Ook nu in deze tijd waarin extra ventileren belangrijk is in huis om vervelende virussen te voorkomen, is een hordeur ideaal. Nu in de nazomer, zet je de deur nog even extra een keer open als je thuis bent, qua temperatuur buiten is dat overdag nog prima te doen, en het zorgt toch nog net voor dat extra beetje ventilatie in huis. 

Voor mij zijn dit genoeg redenen om toch, in ons geval een rolhordeur op maat aan te schaffen zodra we de nieuwe achterdeur hebben laten plaatsen. 

Heb jij ook een hordeur? Dan ben ik wel benieuwd naar jouw ervaring en voor welk soort hordeur je gekozen hebt? Je kunt het me laten weten in een berichtje onder deze blog.

Suus Strijbos

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.