Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een douchewand

Een vraag die ik de laatste tijd vaker gekregen heb, keuze hulp bij het uitzoeken van een inloopdouche en bijbehorende douchewand. Voor veel mensen blijkt dit een hele opgave, zo kreeg ik de laatste maanden vaak de vraag of ik kon helpen bij het ontwerpen van een compleet nieuwe badkamer, maar ook de vraag of ik kon adviseren voor alleen het vervangen van een douchebak met wand naar een inloopdouche.

Het eerste aspect wat belangrijk is om naar te kijken bij het uitzoeken van een douchewand of het maken van een inloopdouche is, heb je de ruimte in je badkamer hiervoor. De minimale afmetingen die wij hanteren voor het kunnen plaatsen van glazen douchewanden voor een inloopdouche is een doorgang van minimaal 60 centimeter, met een stabilisatiestang van minstens 80 centimeter. In de meeste gevallen adviseren wij zelfs een breedte van 90 centimeter om voldoende bewegingsvrijheid te hebben.

Verder is het natuurlijk heel belangrijk dat de douchewand groot genoeg is om al het spetterende water tegen te houden zodat je badkamer niet helemaal nat is na een douchebeurt.

Nadat je bepaald hebt of je plek genoeg hebt voor het plaatsen van een douchewand voor een inloopdouche, ga je opzoek naar een geschikte wand voor jullie badkamer. Ook hier is de keuze weer reuze, zowel in materiaal als uitstraling. Heb je een kleine badkamer maar wil je deze graag ruimer laten ogen, kies dan voor een glazenwand met een stabilisatiestang. Spat het water met de open inloopdouche nog te ver de badkamer in, kun je als optie kiezen voor een extra spatscherm, waardoor je een hoek creëert aan je wand. Heb je gekozen voor een stoer en industriële stijl in de badkamer? Kijk dan een naar een douchewand met een zwart frame.

Naast verschillende profielen en frames heb je ook nog verschillende keuzes in glas. Ga voor helder glas in de wat kleinere badkamer voor een ruimtelijk effect. Wil je wat meer privacy, kies dan voor mat glas. Maar wat nu ook helemaal hot is, dat is gerookt glas, die zie je veel terug komen in de luxere badkamers. Wat ook slim is om te checken bij de aankoop van een nieuwe douchewand is de mogelijkheid voor een nano glascoating. Deze coating zorgt ervoor dat vuil zoals shampoo resten, minder makkelijk aan de glaswand hechten, ook kalkaanslag en waterdruppels zullen niet zichtbaar zijn. De nano coating kan ook nog altijd achteraf worden aangebracht met speciale vloeibare nano coating.

Bij jij klaar voor een inloopdouche met glazendouche wand of heb je een douchewand die je graag wilt delen, laat dat dan vooral even weten in een berichtje hierbeneden.

Suus

Suus Strijbos

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.