Voorjaarsbrengers

Na een week met elfstedentocht temperaturen mag van ons nu echt het voorjaar wel beginnen! En daar denkt mooiwatplantendoen.nl net zo over! De woonplant van de maand zijn de voorjaarbrengers!

Wie wil die nu niet in huis? Voorjaar in een potje is een goede start van de lente!

Deze maand 5 plantjes. De bollen in pot zijn de voorjaarsbrengers van deze maand, met mijn persoonlijke favoriet, de tulpen op bol!

Naast de tulp hebben we natuurlijk de hyacint, de blauwe druifjes, de narcis en tot slot de Fritillaria beter bekend als kievitseitjes.

Het zijn alle vijf vrolijke en kleurrijke bloemen in een pot. Ideaal dus om al een beetje lente in huis te halen. Persoonlijk houd ik meer van rustige tinten en ben ik niet zo’n van van de gele narcissen, die mogen hier in huis bij hoge uitzondering alleen in een vaasje op een mooie gedekte tafel voor het paasontbijt.

  

Zoals ik al zei is de tulp op bol hier de favoriet, tulpen in het algemeen zijn hier favoriet. Zodra ze weer te koop zijn staat hier alweer een mooie bos op tafel. De tulpen op bol zijn zo leuk omdat ze speciaal gekweekt zijn om klein te blijven. Jullie kennen het vast wel, als je met een bos tulpen van de bloemist thuis komt, snijd je ze fijn kort af, om wild groei te voorkomen, want de groeien nog even door in de vaas. Dat is bij de bollen dus niet het geval en kun je er extra lang van genieten!

Ik mocht afgelopen week bij het tuincenter weer een mooi plantje komen uitzoeken. En wat is het heerlijk om daar rond te lopen tussen al dat voorjaar! Kom maar op met de temperaturen! Wij zijn er klaar voor!

 

Een paar leuke weetjes!

  • De voorjaarsbrengers hebben weinig verzorging nodig! Een scheutje water, that’s it! Succes gegarandeerd!
  • Plaats wat voorjaarsbrengers bij elkaar en je hebt in een handomdraai lente in huis, YAY!
  • Zijn je voorjaarsbrengers uitgebloeid? Gooi ze niet weg hoor! Maar poot ze in je tuin! Dan heb je er volgend jaar nog een keer plezier van!! Yes, voor duurzaamheid!

 

Wil je nu meer weten over de 4 andere voorjaarsbrengers, de Narcis, Hyacint, Blauwe druif of de Fritillaria bekijk dan even de site van mooiwatplantendoen.nl

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.