Voordelen van houten meubels

Iedereen heeft vast een meubelstuk in huis gemaakt, van hout. Maar waarom kiezen nu zoveel mensen voor een meubelstuk van hout? Wat zijn de voordelen, en hoe is het toepasbaar in ieder interieur? Wij zetten de voordelen even voor je op een rijtje!

Duurzaam

Houten meubels zijn harstikke duurzaam en tijdloos. Waar de consument in deze tijd al snel opzoek gaat naar duurzame oplossingen voor in huis, is kiezen voor hout de perfecte uitkomst! Het is een natuurlijk materiaal, wat makkelijk te bewerken is en uniek omdat iedere boom natuurlijk anders is. Denk aan de verschillende patronen in nerven en noesten.

Tijdloos

Houten meubels zijn tijdloos, ze hebben van nature een warme uitstraling . Dit creëert meteen een perfecte basis voor een gezellige sfeer. Doordat ieder meubelstuk uniek is, heb jij altijd een echte eyecatcher in huis! Omdat er zoveel verschillende houtsoorten zijn waar meubels van gemaakt kunnen worden, zijn houten meubels ook toepasbaar in ieder interieur. Denk bijvoorbeeld aan steigerhout dat veelal gebruikt wordt in een industrieele woonstijl, ga je voor een meer scandinavische sfeer, kies dan bijvoorbeeld voor geschaafd eiken!

Koop slim!

Hout is tijdloos, daarmee ook niet zo trend gevoelig! Een goede basic tafel daar kun je jaren plezier van hebben. Daarom kun je houten meubels ook prima in de sale kopen! Wacht dus gewoon de koopjes af. Ben je toch wat gevoelig voor trends in je interieur en dan heb ik het dus niet alleen over de accessoires maar ook over je meubels, kies dan bijvoorbeeld voor een houten eetkamertafel met een goed tafelblad, zo kun je eventueel over een paar jaar alleen het onderstel van je tafel kunnen vervangen. Een van onze favoriete winkels voor houten meubels is meubelzaak Haco Den Bosch. Zij verkopen voor iedere woonstijl betaalbare houten meubels.

Laat je ons hier beneden in de reacties weten wat jouw favoriete houten meubelstuk is?!

Suus Strijbos

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.