Vloer tapijt in je woonkamer!

Je verwacht het niet, maar het wordt de komende jaren weer een hot topic. Vloer tapijt in je huis. Zo nu en dan zien we het nog terug komen in de slaapkamers, Mensen houden toch wel van dat warme en behaaglijke gevoel als ze ‘s ochtends het bed uit stappen om dan niet meteen op een koude vloer te stappen. Hoewel het in de jaren ook wel leek te verdwijnen in de slaapkamers werd er de laatste jaren eerder gekozen voor een laminaatvloer met daarop een vloerkleed, meer uit praktisch oogpunt want het was makkelijker te reinigen.

Toch gaat het vloer tapijt zijn comeback maken. En dan niet alleen in de slaapkamer, maar juist ook in de woonkamer en andere woonvertrekken. Men is toch weer meer opzoek naar dat warme gevoel in huis, dat zien we niet alleen in het kleurgebruik, maar ook in het gebruik van warmere materialen. Wij zetten de verschillende soorten en voordelen van vloer tapijt even voor je op een rij!

Hoogpolig vloer tapijt

Hoogpolig tapijt is zacht en warm. Het geeft meteen een huiselijk gevoel. Het wordt doorgaans gebruikt voor in de slaapkamer, als je dan je bed uitstapt met blote voeten geeft dat zo’n heerlijk zacht gevoel. Wanneer de poolharen langer zijn dan 2,5 cm zijn, spreken we van hoogpolig. Een kwalitatief hoogpolig vloertapijt is gemaakt van wol. Wol heeft de eigenschap dat het elastisch is. Wanneer je de lange poolharen dus plat trapt gaan deze vanzelf weer terug naar zijn oorspronkelijke vorm, en krijg je geen platte plekken in je vloer tapijt. Verder heeft wol de eigenschap zelfreinigend te zijn wat inhoudt dat een kwalitatief vloer tapijt ook goed schoon te houden is.

Laagpolig vloer tapijt

Een laagpolig vloer tapijt geeft meteen een luxe en strakke uitstraling. Deze is dan ook uitermate geschikt voor in de woonkamer. Het wordt ook wel eens kortpolig tapijt genoemd. Een laagpolig vloer tapijt is vaak beschikbaar in verschillende dessins, waarmee je in een handomdraai een nieuwe look and feel geeft aan je ruimte. Verdere voordelen zijn dat een laagpolig vloer tapijt isolerend en geluiddempend werkt. Woon je bijvoorbeeld in een appartement met beneden buren en is het er erg gehorig, kan dit een mooie oplossing zijn.

Tapijt tegels

Tapijt tegels hebben meer voordelen dan dat je in eerste instantie zult denken. Het is een product dat ingezet kan worden voor meerdere toepassingen. Een van de bekendste toepassingen is dat de tapijt tegel veel wordt gebruikt in kantoorruimtes. Het werkt geluiddempend en als er een kop koffie over heen gaat, hoef je geen kamer/kantoor breed tapijt te vervangen maar kun je de tegel vervangen voor een schoon exemplaar. Het “makkelijk” vervangen van een tapijt tegel maakt het ook een leuk product voor in je woonkamer. Menig interieur liefhebber, houdt ervan om regelmatig te schuiven, en te wisselen van kleur en interieur items. Zo kun je met tapijt tegels ook gedeeltelijk wisselen van kleur of motief. Ga je voor rust dan kies je een kleur, ben je creatief ” Lets mix and match”!

Suus Strijbos

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.