Verven met gemak!

Een tijdje terug ontving ik per post een verf pakket van Rust-Oleum. Nadat ik op de Dutch Design week mijn Piet Hein Eek stoeltje weer zag staan en bedacht dat hij thuis onder overkapping een beetje weggestopt stond vanwege zijn groenige kleur, leek me dit de perfecte gelegenheid om hem weer passend te maken ik ons nieuwe interieur! Eigenlijk zonder om een Design van Nederlandse bodem te verstoppen in een hoekje!

 

 

Verven met Rust-Oleum

Voor deze stoel gebruikte ik de meubelverf van Rust-Oleum in de kleur winter grijs, toepasselijk voor dit seizoen. Deze verf heeft een unieke hechtende eigenschap, waardoor je niet meer hoeft te schuren of primen voordat je aan het opknappen gaat. Ideaal, want schuren vind ik zelf toch echt het minst leuke aan meubeltjes opknappen. De verf hecht op de meeste ondergronden en voor het beste resultaat breng je de verf in één laag op je meubelstuk aan. Deze verf is super mat, waardoor je wel uit moet kijken voor beschadigingen . Nadat ik de stoel geverfd had heb ik hem afgelakt met de Rust-Oleum beschermende vernis. Zo, nu kan hij wel tegen een stootje

  

Verven maar!

Voordat ik het stoeltje ben gaan verven heb ik heb wel nog even met een sopje goed afgedaan, hij komt van buiten dus er zat het nodige stof op en zo is hij ook meteen goed ontvet!Zoals je kunt zien heeft hij een fris groen kleurtje, hoewel hij wel matcht met de tegeltjes in de keuken, heb ik het stoeltje toch graag een neutralere kleur zodat ik hem overal in huis neer kan zetten. Zoals ik hierboven al vertelde ben ik voor de kleur wintergrijs gegaan. Het is een grijstint met een warme ondertoon, die perfect matcht met de betonkleur van de vloer! Het stoeltje heb ik helemaal met de kwast geverfd, omdat het een fijne uitstijkbare krijtverf is, krijg je met de kwast ook een streeploos resultaat. Nadat ik de stoel in zijn geheel geverfd heb, heb ik hem een dag laten drogen. Daarna ben ik er met de vernis van Rust-Oleum overheen gegaan. Dit omdat een stoel toch een echt gebruiksvoorwerp is en natuurlijk sneller kwetsbaar voor beschadigingen. Ook de vernis is makkelijk uitstijkbaar en droogt mat op. Zo behoudt je het matte resultaat van de krijtverf!

 

Het Resultaat

Ik ben blij dat ik dit design stuk van Nederlandse bodem weer in gebruik heb in huis! Hij staat nu gezellig aan de ronde tafel in de eetkamer, maar wordt ook weer regelmatig gebruik als bijzetstoel op andere plekken in huis!Mocht je nu zelf ook aan de slag willen gaan en dat ene meubelstuk in huis willen opknappen, zonder ellendig schuurwerk!Rust-Oleum meubelverf is o.a. verkrijgbaar bij bouwmarkten als de Gamma!

  

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Rust-Oleum
1 Comment
  • Ellen Kox

    8 januari 2019 at 22:12 Beantwoorden

    Hoi Suus, ontzettend leuk blog maar vooral een hele leuke stoel!

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.