UBUNTU – HOTSPOT ZANDVOORT

Elk jaar trekken mijn vriendin en ik er een weekendje op uit. Het eerste weekend van onze juffenvakantie is dan van ons! Heerlijk. Dat noem ik nog eens je vakantie goed beginnen. Na enkele jaren Scheveningen gekozen te hebben, kozen wij dit jaar voor Zandvoort. Zandvoort heeft een fijne ligging. Vanuit hier kun je makkelijk met de fiets naar Bloemendaal en ligt een dagje shoppen in Haarlem ook om de hoek.

Zandvoort kent vele strandtenten en leuke marktjes. Elk jaar organiseren zij 4 jaarmarkten en wij zaten er midden in! Oorbellen, zonnebrillen, kleding, lekkernijen en leuke optredens. Natuurlijk liepen wij vanaf de markt het strand op. Ook daar zijn veel leuke tenten zoals Tent 6, Bernie’s beachclub, Kapa Nui en Hippie Fish (overigens van dezelfde eigenaar als Ubuntu).

 

Ubuntu was zeker onze favoriet. De Zuid-Afrikaanse naam Ubuntu heeft de filosofische achtergrond van één zijn.. ik ben, omdat wij zijn. Vanaf het strand valt de sfeer van Ubuntu op. Er hangt een ‘chille’ sfeer die eigenlijk niet te beschrijven is.., maar ik ga het toch proberen. Ik maakte overal.. echt O-VER-AL foto’s van. Al dat hout, al die planten, de prikkabels, het blauw, het zand, de zachte stoffen en kaarsen vol kaarsvet. Precies het sfeertje waar wij, maar echt iedereen, zich thuis in voelde. En dat de mensen vrolijk zijn, merk je aan alles. Mensen die bij Ubuntu komen, zijn vrolijk, hip en zien er zo relaxed uit. Het personeel bedient je met een glimlach en het eten.. fantastisch.

Ubuntu heeft een uitgebreide en zeer actuele kaart. Zo bestel je er een traditionele burger, maar ook gevulde avocados, zwarte bonenburgers en verschillende buitenlandse soepen staan op de kaart. Echt een kaart van deze tijd. Je kunt er dus voor je ontbijt, je lunch en je avondeten terecht.. en als je geen honger hebt? Bestel je een van de heerlijke drankjes van de kaart.

 

Wij bestelden een gezonde bowl met griekse yoghurt, chia-zaad, granola, banaan, blauwe bes en heerlijke honing. Heerlijk! Vaak raak je vol van griekse yoghurt met een dressing, maar deze hoeveelheid was perfect! Alle gerechten worden geserveerd op een heel natuurlijk servies. Ook daar is over nagedacht. Het servies is licht en heeft een fijne houvast. Ik baalde een beetje.. Bestel je namelijk een gerecht, dan serveert Ubuntu het bestek in een te gek zakje. Zeker nog eens terug komen dus!

Het hele, zoals de Costaricanen zouden zeggen, Pura-Vida sfeertje was fantastisch. Binnen kun je fijn relaxen bij kaarslicht, buiten wacht (hopelijk) de zon je op met je voeten in het zand en op het strand kun je fijn schommelen met uitzicht op het strand.. al zal ik me omdraaien naar een uitzicht op de bar. De eigenaar heeft zeker smaak!

Sinds kort heeft Ubuntu zich uitgebreid naar een extra strandtent. Hippie Fish ligt op een steenworp afstand. Wil je dus lunchen bij de ene, hangen op het strand en dineren bij de ander? Ik zeg: PURA VIDA. Neem eens een kijkje op de instagram pagina van Ubuntu. Hier vind je de sfeer van de strandtent en kun je direct reserveren via de link!

 

Liefs,
Heleen

Heleen

1 Comment
  • Mirjam Hart

    28 augustus 2017 at Beantwoorden

    Jaaaa…wij hebben laatst Zandvoort ook helemaal ontdekt. Wat een leuke tentjes daar. En lekker fotogeniek ook. Altijd fijn als Instagram-addict zijnde 🙂

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.