Tips voor het inrichten van je tuin

De feestdagen zijn weer voorbij, zelf begint de zin om weer naar buiten te gaan alweer te kriebelen. Ondanks dat de winter officiëel net pas begonnen is, krijg ik na de feestdagen alweer zin om te brainstormen hoe en wat ik in de tuin wil hebben staan de komende zomer!

Of je nu een grote tuin hebt of een kleine tuin. Met een goed plan ben jij alvast goed voorbereid voor als de eerste zonnestralen weer schijnen, de vogels beginnen te fluiten en de eerste knoppen of blaadjes weer aan de bomen komen.

Maar waar begin je nu als eerste mee in het voorjaar? Belangrijk is dat de basis van je tuin goed is. Je begint met het schoonmaken van je tuinmeubels en van de bestrating in je tuin, ook verwijder je het onkruid in de borders of tussen de tegels.
Als de basis schoon is, kun je verder gaan met het bedenken van welke voorjaars- en zomerbloeiers je graag in de tuin wilt hebben dit seizoen. Kijk daarbij goed naar de ligging van je tuin ten opzichte van de zon, heb je juist veel zon of misschien weinig zon in je tuin. Pas hier ook de planten op aan, want je wilt niet dat je beplanting dood gaat door de droogte of door juist te weinig zonlicht.
Verder is het natuurlijk voor jezelf ook van belang om te weten waar je de zon hebt staan in de tuin op welk moment, want misschien wil je juist deze zomer een fijne schaduwplek creëeren waar jij je op het warmste moment van de dag wilt terugtrekken met een heerlijk boek.
Of wil je graag dineren op een plek in de tuin ‘s avonds waar juist wel of niet de avond zon nog staat. Het zijn allemaal kleine praktische dingen waar je nu al over na kunt denken.

Zo ook over je tuinmeubels, zijn je meubels nog oké, of wil je graag de komende zomer toch het geld uitgeven aan iets nieuws. Ik kan me goed voorstellen dat in deze tijd waar op vakantie gaan niet meer zo vanzelfsprekend is, je toch in je vrije weken in de zomer het vakantie gevoel wilt ervaren! Dat kan bijvoorbeeld door het creëeren van een heerlijke lounge met fijne tuinbanken, maar ook met het maken van een luxe overkapping en een fijne tuintafel met luxe stoelen. Het voordeel van nu in deze tijd je tuinmeubelen bestellen is dat ze in de winterperiode vaak gunstig geprijsd zijn. Koop je ze in het seizoen, wordt er vaak meer geld voor gevraagd. Nog een goede reden dus om dit jaar op tijd over je tuin na te denken.

Wil je komend jaar graag wat grotere aanpassingen doen in je tuin, moet je je nieuwe tuin nog compleet aanleggen, of wil je graag een complete renovatie. Ben ook daar vroeg bij met het opzoek gaan naar een bedrijf dat je daarbij kan helpen. Want ook in deze branche is het hartstikke druk op dit moment en het zou zonde zijn dat als je eenmaal vakantie hebt, je tuin niet klaar is!

Suus

Suus Strijbos

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.