Tips voor het verzorgen van je kamerplanten

Ik ben geen plantengoeroe, maar houdt wel van veel groen in huis. Regelmatig krijg ik dan ook de vraag hoe ik al dat groen in leven houdt. Ik zal enkele tips met jullie delen, want ik heb ook echt geen groene vingers!

  • 1. Zet je plant op de juiste plek

Als je een plant koopt, doe dan een beetje research. Zoek de plant die je leuk vind bijvoorbeeld op in een planten encyclopedie. Bedenk van te voren waar je de plant graag wilt neerzetten. Over het algemeen staat planten niet graag in de volle zon, maar ook weer niet op een plek waar weinig daglicht komt. Kies dus een plant die past bij de plek waar je hem neer wilt zetten.

 

  • 2. Geef je plant de juiste hoeveelheid water

Niet alle planten hebben even veel water nodig. Een bonsai boompje geef je bijvoorbeeld 1x in de week water, maar een cactus niet! Zoek het land van herkomst op van je kamerplant, dit kan vaak al vertellen hoeveel water je hem moet geven. Een cactus komt van oorsprong uit droge gebieden, deze heeft dus weinig water nodig! Handig voor kamer of kantoorplanten zijn watermeters. Wat ook leuk is zijn waterstekers of stenen. Deze kreeg watersteker en steen zijn van TS Collection, ze helpen me voldoende water te geven aan mijn planten en zien er ook nog leuk uit!

 

  • 3. Houdt je planten schoon

Planten staan natuurlijk op verschillende plekken in huis, de ene plek is stoffiger dan de andere. Zorg ervoor dat de bladeren van je plant schoon en stof vrij zijn, doe ze dus regelmatig even af. Ook vinden planten met grote bladeren het heerlijk om regelmatig besproeid te worden met een plantenspuit!

Tip! Een leuk boek over verschillende planten en met een kleine encyclopedie in , is het boek Het Plantenlab van Judith Baehner

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips!

 

Suus

Suus Strijbos

1 Comment
  • leon

    29 april 2019 at Beantwoorden

    Bedankt voor de behulpzame tips. Ik ben zelf een grote liefhebber van planten en mijn werk- en slaapkamer staan ook helemaal vol met kamerplanten. In periodes dat ik het wat drukker heb of vaker de deur uit moet, merk ik dan toch dat ik mijn planten een klein beetje begin te verwaarlozen. Een combinatie van watermeters en siergrind hebben het voor mij dan ook een stuk makkelijker gemaakt. Ik kies verder ook altijd planten uit die relatief makkelijk te verzorgen zijn.

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.