Sfeer in huis met houten jaloezieën

De herfst is aan gebroken, Oktober woonmaand loopt op zijn eind, dat geeft weer wat meer ruimte om mijn inspiratie en mijn dagelijkse ding met jullie te delen. Zowel op Instagram als hier op de blog. Nu lijkt het me leuk om iedere maand een onderwerp te kiezen waar ik jullie meer over vertel!

Regelmatig krijg ik de vraag, ” hoe creëer ik om een makkelijke manier sfeer in huis ? ”
Mijn antwoord is dan meestal hetzelfde en heel makkelijk, laat je persoonlijkheid terug komen, groen in huis en raamdecoratie. 3 keywords die deze vragen eigenlijk altijd beantwoorden. Een huis hoeft niet vol te staan met spullen, als je al 3 van deze items toevoegt ben je al een heel eind.

Vandaag laat ik jullie zien voor welke raamdecoratie ik gekozen heb. Ik woon in een heel oud huis ( bouwjaar 1901 ) van vroeger uit een boerderij. Helemaal dol op de oude elementen aan de buitenzijde van het huis maar binnenshuis wil je niet meer in 1900 leven, mijn raamdecoratie moest dus passen bij de uitstraling van de buitenzijde van het huis, maar zeker ook wel aan de moderne normen van deze tijd.

 

Ik heb gekozen voor witte houten jaloezieën voor het hele huis om een eenheid te creëren. Mijn eigen interieur is licht en Scandinavisch, maak veel gebruik van natuurlijke materialen, en daar passen de houten jaloezieën perfect bij. Het mooie aan houten jaloezieën is dat je ze zelf helemaal kunt samenstellen, je kunt kiezen voor de breedte van de lamellen, ik heb voor 50 mm breed gekozen. Ook de ladderband kun je zelf uitzoeken, zowel de kleur als de breedte, mijn houten jaloezieën hebben allemaal 25 mm brede ladderbanden en heb ik gekozen voor de kleur cotton ( wit ), deze is het meest bijpassend bij de witte houten jaloezieën. Dan heb je nog de keuze uit het koordgewicht, je kunt kiezen uit de standaard houten witte koordgewichten of de RVS koorgewichten ( tegen meerprijs ), bij mij thuis ben ik gegaan voor de witte koordgewichten omdat deze dan minder opvallen bij de witte houten jaloezieën. Tot slot is het belangrijk om te weten of je de houten jaloezieën in of op het kozijn wilt plaatsen i.v.m. de afmeting.
Je kunt ervoor kiezen om de houten jaloezieën helemaal strak in het kozijn te plaatsen, dat is eigenlijk wel het allermooiste als je die mogelijkheid hebt, anderzijds ben ik zelf heel erg van het praktische, en denk ik heel bewust over mijn keuzes na. Ik heb ervoor gekozen de houten jaloezieën in het kozijn te plaatsen maar niet helemaal strak. De ramen waar ik namelijk de houten jaloezieën heb hangen, zijn mijn enige ramen in huis die open kunnen, mijn huis ligt dicht aan de weg, en je kunt er omheen lopen, wat zou betekenen als ik de houten jaloezieën strak in het kozijn zou plaatsen , dat deze altijd omhoog getrokken moeten zijn wanneer ik de ramen helemaal open wil zetten, in de zomer bijvoorbeeld. Daarmee kan dus iedereen zo bij mij de huiskamer of keuken in kijken. Dat is natuurlijk niet zo’n fijn idee. Ik heb er dus voor gekozen om de houten jaloezieën zowel aan de rechter als linkerzijde wat korter te bestellen, zodat het wel nog voor het glas valt, maar ik wel de ramen helemaal open zou kunnen zetten en evengoed de houten jaloezieën omlaag kan doen, zowel dicht gedraaid als open! Doordat de kozijnen ook in dezelfde kleur wit zijn geverfd is dit helemaal niet storend. Wat ik hiermee wil zeggen is, denk van tevoren goed over na, ook over de praktische zaken van het plaatsen van raamdecoratie.

Houten jaloezieën hebben nog een voordeel, je kunt er heel makkelijk op lichte dagen je lichtinval meer regelen, zonder dat je meteen je raamdecoratie helemaal moet sluiten omdat bijvoorbeeld de zon naar binnen schijnt.

Welke raamdecoratie hebben jullie in huis? Laat het me weten in de comments hier beneden. En mocht je nog vragen hebben, mag je ze natuurlijk altijd stellen.

 

Deze blog is in samenwerking met voordeelgordijnen.nl
Suus

Suus Strijbos

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.