Restaurant De Kas – Amsterdam

Opzoek naar een plek in onze hoofdstad weg van alle drukte en hectiek?

Ik was afgelopen week voor een opdracht namens Showhome in Amsterdam. Ik was uitnodigd om als jurylid te jureren samen met een aantal andere bloggers en (hoofd) redacteuren van de bekende magazines zoals de VT Wonen, JAN Magazine en de Libelle, voor de Balkon en Terrasplant verkiezing 2018! Meer over deze dag lees je hier!

Ik wil graag met jullie de locatie delen waar deze verkiezing plaats vondt.

Je kunt er namelijk ook gewoon zo naar toe om een hapje te eten of je plant er een lunch afspraak.

Restaurant De Kas, bevindt zich in een groen park , park Frankendael, goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Restaurant De Kas is een grote glazen tuinders kast uit 1926 van de voormalige Amsterdamse stadskwekerij.

In deze prachtige Kas, worden groenten en kruiden gekweekt, daarnaast heeft restaurant De Kas ook nog een stuk land in de Beemster Polder. Zo gaan de groenten en kruiden meteen vers je bord op! Verder wordt het overige eten zo vers mogelijk van lokale ingrediënten bereid.

In de 8 meter hoge kas is ruimte voor ongeveer 140 bezoekers die kunnen genieten van hun lunch of diner. Verder beschikt het restaurant over een extra tuinkamer voor speciale gelegenheden of evenementen.

Ik heb hier mogen genieten van een heerlijk 3 gangen diner!  Je proeft dat alles met veel zorg en liefde is bereid. Het heerlijke voor-, hoofd-, en nagerecht, prikkelde al mijn smaakpupillen! Ik was er zo van onder de indruk dat ik deze locatie graag toevoeg aan onze Hotspot list!

Suus

Suus Strijbos

1 Comment
  • Avatar

    Leon

    16 juni 2017 at Beantwoorden

    De kas Amsterdam is echt een geweldige restaurant.. de tweede foto die je hebt gemaakt is waar ik heb gegeten. Heel leuk concept en lekker rustig inderdaad 🙂 Vind hun interieur ook ontzettend leuk en lekker natuurlijk.

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.