Het perfecte buiten plaatje

Puur, natuurlijk en rustig. Dat waren de kenmerken die mijn perfecte interieur plaatje omschreven naar aanleiding van de VTwonen kleurtypetest. In mijn eerdere blog “Natuurlijk Naturel” heb ik al een moodboard gemaakt hoe deze termen toe te passen zijn in je interieur. Maar het is zomer, dus deze keer gaan we naar buiten!

Bij de eerder genoemde termen denk ik al snel aan een Mediteraanse tuin, Ibiza! Zon, relaxen, lekker eten en een feestje is dan het eerste wat in mij opkomt.

De basis van een Ibizatuin is strak. De mooiste basis creëer je met wit gestuukte muren afgewisseld met wit geverfde steigerhoutenplanken. Daarnaast kan een schaduwrijke plek door middel van een afdakje eigenlijk niet ontbreken. Je kunt een afdakje maken van riet, oude palen, wilgentakken of gebruik maken van een schaduwdoek. Erg leuk om hierbij een buitenhaardje te plaatsen voor extra sfeer. Heb je een klein beschut hoekje in de tuin, dan is dit uitermate geschikt voor een buitendouche, wie wil dat nu niet? Beplak een stukje muur met een mooie set Mediterraanse tegels en je hebt direct een mooie eyecatcher in je tuin.

De basis is gelegd. We gaan door met de beplanting. Groen, vooral veel groen, afgewisseld met wat felgekleurde bloemen die mooi afsteken bij al het wit. Een strakke witte bloembak gemaakt van steigerhout met daarin een mooie Palm of Olijfboom. Een opgehoogde border met mooie siergrassen afgewisseld met Tijm en Rozemarijn die ook nog eens heerlijk ruiken. Laat wat mooie felgekleurde Oleander tegen de witte planken groeien en plant wat cactussen in kleinere potten.

Kies voor een grote houten buitentafel met daarin misschien wel dezelfde Mediterraanse tegeltjes verwerkt als in de buitendouche. Ditzelfde idee kun je ook verwerken in een leuk bijzettafeltje voor bij een zelf gemaakte loungebank van pallets. Wat strakke witte stoelen en het tuinmeubilair is compleet.

Nu mag het stylen beginnen. Op Pinterest zijn ontzettend veel leuke DIY-projectjes te vinden. Een leuke wegwijzer, flessen met linten om bloemen of kaarsen in te zetten, een betonnen pot met zand en daarin mooie kaarsen, een macrame met daarin een glazen pot voor kaarsjes of een terracottapotje met wederom een kleine cactus. Kies voor de verlichting wat mooie witte lampionnen gegroepeerd in een boom of laat een leuke lampionnenslinger langs de muur lopen. Kies voor veel potjes, kussens en linten in felle kleuren die een mooi contrast geven met de witte en natuurlijke basis en klaar is jouw nieuwe tuin.

Haardje en kaarsjes aan en plof op je zelfgemaakte loungebank met een lekker glaasje wijn en een hapje. Geniet van deze zomer!

Liefs,

Josianne

 

Bronnen ; Homease , Inrichting-huis.com , GGZ Centraal , Posh Totty Design

Josianne

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.