PERFECT SPOTS – OLD TOWN – PANAMA CITY

Ja! We houden van reizen. Vele bestemmingen staan al op ons lijstje en afgelopen zomer bezochten wij Panama en Costa Rica. Panama lijkt echt het vergeten kindje van veel reizigers. Veel mensen bereiken Costa Rica via een stopover op Panama-City, weinig mensen die daar het vliegveld af gaan. Zonde!

Panama is een prachtig land met geweldige natuur. Panama-Stad, de stad van de contrasten, ligt midden in de jungle en na 5 minuten rijden, loop je tussen de apen en toekans, beklim je bergen met een prachtig uitzicht op de stad of .. (wij sloegen het over) ren je je fit in de groene parken van de stad. Het Panama-Kanaal ligt om de hoek. Ook hier is het contrast weer groot. Waar je aan de ene kant als tourist op een bootje op zoek gaat naar wildlife en je aan de andere kant de mega vrachtschepen met soms wel 12.000 auto’s achter je het kanaal ziet bevaren. De stad zelf is ook indrukwekkend. Een wereldstad bestaande uit enorme wolkenkrabbers, oude ruïnes en een pittoresk oud centrum. Old Town was onze favoriet. Het oude centrum kenmerkt zich met kleine straatjes, mooie oude gebouwen en ruïnes, de beste restaurantjes, veel groen en kleine marktjes vol leuke hebbedingetjes. Het oude centrum wordt omringt door Cinta Costera.. een grote, lange autoweg. Het ligt een ‘klein stukje oceaan’ verwijderd van de mooie gebouwen van het oude centrum. Vraag je taxi-chauffeur (of bestel een Uber) dus zeker om een ommetje te maken.

Old Town is waar wij onze lievelingsplekjes vonden. Wij startten natuurlijk met een rondje Cinta Costera. Wat een indrukwekkend stukje Panama. Aan de ene kant bekijk je de skyline van het nieuwe centrum en aan de andere kant laat je je helemaal verdwalen in de straatjes van Old Town.

 

Na shoppen komt natuurlijk een drankje en dus strandden wij in een geweldig hotel. American Trade Hotel. De inrichting.. OMG! De urban jungle inrichting, gecombineerd met strakke, moderne lijnen, zwart en klassieke meubels. Thonet schommelstoelen, macrame’s aan de wanden, lambriseringen van behang, tegeltjes, veel groen in grote bloempotten, veel hout en de vloer GE-WEL-DIG! Alle tafels waren stuk voor stuk gedekt met mooi porselein en glanzend bestek. Wij dronken een drankje in één van de mooi ingerichte hoekjes van het hotel. Weer een contrast waarin luxe hotels en ruïnes elkaar vinden. Een heerlijke plek om je even te wanen in luxe, while in Panama-City. LOVE IT!

 

Na ons drankje en na heerlijk te hebben gegeten belandden wij bij Capital Bistro Bar. Daar MOET je je avond Old Town zeker eindigen! Met een cocktail in je hand bekijk je de lampjes op de skyline van Panama City, luister je naar het geluid van de stad; party bussen, lachende mensen, klinkende glazen en auto’s die over de Cinta Costera rijden. WE DEFENITELY LOVE PANAMA-CITY.. and you will love it too.

 

Liefs,
Heleen en Roy

Heleen

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.