Klimfruit – Tuinplant van de maand Juni

Net zoals ik dol op vers fruit? Wat dacht je dan van fruit uit eigen tuin!! Begin van de maand Juni hebben jullie op Instagram al kunnen zien hoe heerlijk onze kersen waren! Maar er is meer! We hebben namelijk ook een bijna 3 meter brede klimdruif in de tuin staan!

Het klimfruit is deze maand de tuinplant van de maand. En dat snap ik helemaal, want toen ik na 10 dagen terug kwam van Mallorca hingen er ineens kleine trosjes druiven aan onze struik. Nog een paar weekjes wachten, wat extra zon uurtjes en dan hebben wij heerlijke druiven denk ik!

Leuk weetje over de klimdruif ; heb jij net als ik hooikoorts klachten?  Druiven kunnen de klachten van een allergie verminderen. Quercetine, te vinden in druiven, is ontstekingsremmend en helpt tegen een loopneus en brandende ogen.

 

Niet alleen de druif valt onder het klimfruit! Ook de braam, framboos en blauwe bes! Ze staan allemaal nog op de wishlist voor in de tuin. Wie houdt er nu niet van zelf geplukt vers fruit voor in een heerlijke smoothie, of lekker een aantal frambozen en blauwebessen vers geplukt ‘s ochtends in je yoghurt! Of maak van de bramen een heerlijke jam! Alle 4 zijn ze super gezond, makkelijk te houden in je tuin, weinig verzorging want de natuur doet zelf zijn werk. Voor welk klimfruit ga jij?

Wil jij nu meer weten over de tuinplant van de maand, of over de andere tuinplanten dit jaar. Neem dan eens een kijkje op Mooiwatplantendoen.nl
No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.