Kleine wasjes, grote wasjes!

Zodra de eerste tulpjes in de vaas staan, slaan hier de eerste lentekriebels toe! Er wordt grondig opgeruimd, we gaan weer ontspullen, de grote schoonmaak belt aan, en daar horen ook wat extra wasjes bij! In ons huis hebben wij een aparte waskamer, en dat is echt ideaal! Misschien hebben jullie hem al eens voorbij zien komen op Instagram. In ons nieuwe huis hebben we bewust gekozen voor een aparte ruimte ( beneden ). Even hebben we getwijfeld of we de waskamer niet boven zouden maken, want daar hebben we nog een kamer leeg, en die ligt dichtbij de inloopkast. Maar gezien wij ook veel was buiten drogen zomers hebben we toch besloten om deze beneden te maken.  Het is eigenlijk een multifunctionele ruimte geworden. We hebben en een daar de wasmachine en droger geplaatst, daar omheen hebben we kasten om maar gemaakt, en een werkblad geplaatst met een wasbak in. Zo hebben we voldoende werkruimte om bijvoorbeeld de was te vouwen. De wasbak hebben we geplaatst omdat ons dat erg handig leek, als je even snel een sopje moet maken, of als we in de herfst/winter thuis komen met smerige schoenen of laarzen, kunnen we ze daar afspoelen, maar ook in de zomer, als we in het zwembad gezwommen hebben kunnen we daar de zwemkleren even uitspoelen! Om het niet een “washok” / “dumpplek” van te maken, hebben ook aan deze ruimte aandacht besteed aan de styling en inrichting. Toen we het huis kochten, zat er in deze ruimte een groot gat in de vloer naar de kelder, en zat in een muur een deur, die niet meer gebruikt kon worden, het was niet heel erg praktisch ingedeeld. Het gat in de vloer hebben we dicht gestort en er in een gietvloer aangebracht en de deur hebben we er uitgehaald en dicht laten stucen!Doordat we er een prettige en een volwaardige ruimte van gemaakt hebben, ik wassen zelfs leuk, en voelt het niet als een huishoudelijke taak.

 

Nu ontving ik afgelopen week een heel tof pakketje, een mooie toevoeging aan onze waskamer! Gemiddeld gaan er hier zo’n 6-8 wasjes in de week doorheen. Maar hoeveel wasmiddel moet je nu eigenlijk gebruiken per wasbeurt? Heb je een geconcentreerd wasmiddel, gebruik je poeder of vloeibaar, misschien gebruik je wel tabs? Hier kiezen we thuis vaak voor duurzaam! Duurzaamheid staat hier hoog in het vaandel en we gebruiken dan ook graag het vloeibare wasmiddel van Seepje. Altijd erg tevreden over! Alleen ja, hoeveel vloeibaar wasmiddel moet er nu bij mijn wasje?

” Uit onderzoek blijkt dat 90% van de Nederlanders te veel wasmiddel gebruikt. Hartstikke zonde! Bovendien: je was wordt er niet schoner op. Het heeft zelfs nadelen”.

 

Het pakketje dat ik kreeg ( en liet zien al op Instagram Stories )was een handig doseersysteem van Less! Je plaatst de speciale flessen wasmiddel in de door Less ontworpen dispenser. Plaats de cup in onder in de dispenser. Druk 1, 2 of 3 keer bovenop de fles. Less doseert per keer 17ml. Voor een klein wasje druk je 1 keer, voor een grotere was 2 keer en voor de echte vuile was druk je 3 keer boven op de fles! Het cupje kan gewoon mee in de machine, dat scheelt ook weer geklieder en onnodige resten in de wasmiddel lade * ben ik heel blij mee *. Waar ik ook heel vrolijk van wordt is dat je de lege flessen terug kunt geven aan Less, deze worden dan weer hergebruikt. Tevens zijn de flessen gemaakt van gerecycled plastic, net als de doppen. Ook is er een nieuwe variant van het Less dosering systeem, de GREY DELUXE, deze is geheel gemaakt van gerecycled plastic, deze zou ook niet misstaan in onze waskamer ; ) Ook de houten tray is gemaakt van gerecycled materiaal, namelijk afgedankte rubberbomen.

 

Ben ik tevreden over Less?

Ja, ik ben tot dusver zeker tevreden over Less! Ik ben blij dat je niet meer te veel wasmiddel gebruikt waardoor de wasmiddel lade verstopt raakt en ik hem telkens schoon moet maken. Het doseren werkt mega eenvoudig en door de speciaal ontworpen doppen op de fles ook nog zonder de knoeien!

Het enige puntje dat ik nog graag zou zien is dat je meer keuze hebt uit verschillende wasmiddelen, ook hier zou ik graag de duurzaamheid van het product in terug zien.

Ben jij nu tevreden geworden door mijn review?

Nou, dan heb ik leuk nieuws! Want met de code ‘ leeffstijl20 ‘  bestel je nu jouw eigen starterspakket ( incl 2x wasmiddel naar keuze ) met 20% korting! En om het nog leuker te maken mag ik zo’n zelfde starterskit ook nog weggeven aan van jullie! Check snel onze Instagram pagina voor de voorwaarden!

 

Deze blog is in samenwerking met Less.nl
Suus

Suus Strijbos

1 Comment
 • Avatar

  Less

  18 maart 2019 at Beantwoorden

  Hoi Suus!

  Wat leuk om te lezen over jouw ervaring met Less en wat heb je een prachtig washok! Veel wasplezier met Less 🙂

  Groetjes,

  Lotte van Less.

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.