Kenmerken van robuuste verlichting

Regelmatig komt de vraag welke soort verlichting het mooiste is in een landelijk industrieel interieur. Mijn antwoord is dan van stoere robuuste verlichting. Maar wat is dat nou eigenlijk robuuste verlichting?

Ik zal jullie een aantal kenmerken en voorbeelden geven van robuuste verlichting.

Woon je in een mooie oude boerderij, met mooie oude details als bijvoorbeeld de houten spanten, robuust eiken, oude houten deuren, en is je inrichting landelijk? Kijk dan eens naar stoere verlichting deels gemaakt uit hout, bijvoorbeeld eiken. Neem een lamp met een stoere eiken voet, of een hanglamp met een eikenbalk en pendels. Of een mooie vloerlamp bestaande uit natuurlijke materialen en een grote linnen kap. 

Woon jij in een huis dat heel industrieel is ingericht, waar veel gebruik is gemaakt van wat koudere materialen als staal en beton. Dan kun je extra warmte toevoegen door gebruik te maken van robuuste lampen. Kies dan voor het hier bovengenoemde typen lampen. Wil je toch meer inhaken op de industriële sfeer. Dan kan robuust ook betekenen dat je kiest voor grote lampenkappen van metaal, of grote lampen met een stalen voet. 

Ik gebruik de term “robuust” meestal in deze 2 woonstijlen. Maar wist je dat dat helemaal niet hoeft. Je kunt de term robuust ook gebruiken in een klassiek of modern design. Eigenlijk gewoon in iedere woonstijl. De term robuust betekend namelijk niet meer of minder dan , krachtig en stevig.

Ik zal jullie een voorbeeld van een robuuste lamp in een modern interieur laten zien. Een trend die we veel terug zien komen op dit moment zijn de lampen die in een groep gebundeld boven een eetkamertafel , een lounge of wellicht in een groot trappenhuis zien hangen. Een krachtige eyecatcher die meteen je aandacht trek. Ook dit soort verlichting mag door als robuust. 

Om een lang verhaal dus kort te maken, onder robuuste verlichting vallen heel veel soorten, afhankelijk van je woonstijl! Robuuste verlichting is niets meer of minder dan een krachtige en stevige eyecatcher in je interieur.

Bron foto’s : https://www.robuustetafels.nl

Suus Strijbos

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.