Jaloezieën in ieder interieur

Regelmatig krijg ik de vraag, in welke woonstijl jaloezieën het mooiste passen? Die vraag kan ik heel makkelijk beantwoorden want jaloezieën zijn veelzijdig en passen in diverse woonstijlen. Van landelijk, modern tot scandinavisch en industrieel. Daarnaast zijn jaloezieën ook heel praktisch, ze brengen veel natuurlijk licht in huis, maar je behoudt ook je privacy. Willen jullie gaan voor jaloezieën in jullie interieur, zal mijn eerste wedervraag ook zijn, welke woonstijl past het best bij jullie? Of welke stijl hebben jullie nu in huis? Vanuit dat antwoord kan ik jullie adviseren welke jaloezieën het best in jullie interieur zullen passen. Willen jullie nu zelf opzoek naar jaloezieën dan zal ik jullie wat handige tips meegeven waar op te letten bij het uitzoek en kiezen van jaloezieën.

Tip 1

Jaloezieën zijn in verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar. Vandaar dat ze ook makkelijk in verschillende woonstijlen passen. Is jullie woonstijl industrieel? Dan passen alluminum jaloezieën in een donkere kleur perfect in jullie interieur. Hebben jullie een landelijke woonstijl, dan kiezen jullie eerder voor houten jaloezieën kiezen in een kleurtint die bij jullie meubels past.

Tip 2

Het uitkiezen van de juiste kleur is afhankelijk van de sfeer die jullie graag willen neerzetten. Willen jullie een warme en geborgen sfeer kiezen jullie voor een donkerdere kleurtint. Willen jullie een ruimtelijk gevoel maar toch eenheid, kies dan een kleur die aansluit bij de rest van jullie interieur. Willen jullie de ruimte groter laten ogen, dan kiezen jullie voor een lichte kleur jaloezieën.

Tip 3

Weten jullie welk materiaal en welke kleur jullie voorkeur heeft, dan is het tijd om de jaloezieën in te meten. Maar voordat jullie gaan meten, bepalen jullie eerst of de jaloezieën ‘in de dag’ (in het kozijn) of ‘op de dag’ (voor het kozijn,  aan de muur) worden bevestigt. Als jullie dat weten kunnen jullie de breedte en de lengte opmeten. Meet de lengte en breedte altijd op minimaal 3 punten, vooral in oudere huizen kunnen de maten boven in het kozijn wel eens verschillen van beneden.

Tip 4

Willen jullie nu de jaloezieen bestellen? Denk dan even goed aan de volgende punten.

  • Voor jaloezieën ‘in de dag’ haal je van beide zijde 0,5cm van de breedte af ( totaal dus 1 cm ) dit doe je van kleinst gemeten breedte van het kozijn. Voor de lengte kies je de grootst gemeten maat.
  • Voor jaloezieën ‘op de dag’ moet de breedte groter zijn dan het raam, want je wilt graag dat er wat overlap is. De lengte komt wel secuur, helemaal als jullie willen dat je jaloezieën gelijk aan de vensterbank komen te hangen.

Hebben jullie toch na het lezen van deze tips nog hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste jaloezieën of andere raamdecoratie, dan kunnen jullie altijd even contact met me opnemen voor een persoonlijk advies op maat.

Bron; afbeelding van Topjalozieen.nl

Suus

Suus Strijbos

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.