Interieur trends najaar 2020

Het voelt de afgelopen week al een beetje alsof de zomer afscheid neemt van ons en het najaar zijn intrede maakt. In de interieur en fashion wereld is het najaar al in volle gang. Ook zelf zijn we al een kleine 2 maanden bezig natuurlijk met de najaarscollectie, toegespitst op de interieur trends voor het najaar.

Een trend die zich echt blijft voortzetten is dat we graag meer luxe in huis willen, een warm en behaaglijk gevoel, we willen cocoonen en vooral ons thuis voelen. Niet zo vreemd ook met de vervelende start van 2020, waarbij veel mensen ineens vanuit thuis moeten werken of zelfs thuis zitten omdat ze hun baan verloren zijn.

Thuis is je basis, die moet goed zijn en vooral een prettig en veilig gevoel bieden. Door gebruik te maken van warme en luxe materialen, als wol, velours en hout, creëer je al snel een warm en behaaglijk gevoel. Deze materialen kun je namelijk overal in huis terug laten komen, denk bijvoorbeeld aan dikke zware gordijnen in een velours stof, een grote eetkamertafel van hout voor de gezellige etentjes met vrienden en familie, en wat dacht je van een mooi wollen vloerkleed of een heerlijk wollen vachtje voor op de bank.

Deze voorbeelden geven al snel het gevoel in huis om je eens lekker een avondje te nestelen op de bank na een na-middag borrelen en eten met familie. Je schuift de gordijnen dicht, dimt de lichten, brand een kaarsje en kruipt onder de wol op de bank. Klinkt als muziek in de oren, right?

Maar voor welke kleuren kies nu dit najaar?

Wij zijn in het voorjaar al begonnen met kleurcombinaties maken. Daaruit hebben wij 2 kleurtrends samen gesteld. Lavendar Lilac meets Rusty Pumpkin en Greygreen meets Forestgreen with sparkle of gold! Dat is duidelijke taal toch? Lila gecombineerd met roestbruin zorgt voor een speels effect, het warme herfst gevoel breng je in huis door items te nemen in een velvet stof in de roestbruine kleur, en met een knipoog kijken we nog even terug op die fijne zomeravonden in de frisse lila kleur.

Hetzelfde geldt voor de kleuren Forestgreen en Greygreen, de warmte breng je binnen met de donkere tinten, ook weer het liefst in warme en luxe materialen, en we blussen het hier en daar af met de lichte tinten van het grijsgroen, dit kan zowel in accessoires, maar ook in muurverf of zelfs planten met een grijsgroen blad.

Wil je nu zelf al aan de slag met het omgooien van je interieur? Op onze accessoire collectie moet je nog heel even wachten,  maar misschien wil je al die oude/koude eetkamerstoelen verruilen voor een mooi velvet exemplaar? Neem dan eens een kijkje op Woonenzo.nl , hier krijg je nu met een leuke korting mooie velvet stoelen, maar ook bijvoorbeeld die mooie houten eetkamertafel waar je al een tijd naar opzoek bent!

Suus

Suus Strijbos

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.