Hoe creëer jij je mooiste badkamer?

In de gemiddelde Nederlandse huizen is de ruimte voor een badkamer standaard vaak kleiner dan de gemiddelde slaapkamer. Hoe creëer jij nu jouw mooiste badkamer? Met de volgende tips en tricks geven wij jullie de handvatten om een eigen badkamer ontwerp te maken dat past bij jou droombeeld.

De twee belangrijkste punten voor die droom badkamer zijn een goede indeling en een juist lichtplan. Zitten deze 2 elementen al goed heb je de helft van je droom badkamer al binnen. Met een goede en praktische indeling kun je de badkamer al veel ruimtelijker laten ogen. Wanneer het lichtplan dan ook nog eens op een goede manier toegepast wordt kun je zelfs hiermee je droom badkamer optisch groter laten ogen dan dat hij in werkelijkheid is.

Buiten deze 2 key elements ( eigenlijk gelden deze 2 niet alleen voor je droom badkamer maar voor iedere ruimte in huis), kun je met nog een aantal tricks je badkamer optisch ruimer doen lijken dan dat hij is. Namelijk door te kiezen voor een glazen douchewand, dit kan er een zijn zonder randen maar ook een douchewand met een stalen frame is prima. Zolang hij maar van glas is waar je doorheen kunt kijken, zo blijft de ruimte fijn open in tegenstelling tot douchewand die opgemetseld is en betegeld. 

Verder kun je wanneer je er plek voor hebt, beter kiezen voor een vrijstaand bad, of een vrijstaand hoek- of wandbad. Doordat je hier ruimte om heen hebt voelt het ook meteen een stuk ruimtelijker dan een vast bad dat rondom bijvoorbeeld betegeld is. 

Een andere elementen die niet mogen ontbreken in een droom badkamer zijn mooie badkamermeubelen zoals een wastafel of een kast. Wanneer je kiest voor een meubel dat zweeft, heeft dit ook weer optisch een positieve uitwerking op het creëren van een ruimere badkamer. Dit komt omdat je de vloeroppervlakte zo goed kunt zien. Hetzelfde geldt natuurlijk ook als je er voor kiest een toilet te nemen op je badkamer. Kies dan voor een zwevende toiletpot in plaats van een toiletpot op de grond. Naast dat beide elementen op deze manier ruimtelijker ogen, is het natuurlijk ook veel praktischer met schoonmaken van de vloer. We call that a win-win situation! 

Verder kun je optisch ook nog heel veel bereiken met de keuze van je badkamer tegels. Voor een kleine hokkerige badkamer wordt al snel ( van vroeger uit ) gekozen voor veel en kleine tegeltjes. Wij adviseren juist aan onze klanten om een beetje out of the box te denken. Kies eens voor een grote tegel, op de vloer bijvoorbeeld 80x80cm en op de muur een tegel van 120x40cm voor een extra ruimtelijk effect. Je zult zien dat dit veel ruimer zal ogen dan allemaal tegeltjes van 20x20cm. 

Dus ben jij al toe aan een nieuwe badkamer of moet je nog beginnen aan het ontwerp van je droom badkamer, hopelijk geven deze tips je handvaten voor je eigen badkamer ontwerp! 

Suus Strijbos

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.