HAPJE & DRANKJE – FOODSTOCK FESTIVAL WEERT

Wat was het een feestje! Afgelopen weekend vierde Weert haar eerste foodfestival. Door het hele land zie je ze steeds meer voorbij komen, gratis festivals vol eet- en drinktentjes. Tentjes? Hele caravans, stoere autootjes en hippe tipitenten. Er zijn verschillende organisaties die het land doortrekken en zo kwam Foodstock in Weert terecht.

 

Foodstock beschrijft zichzelf als hét driedaagse foodfestival waar je bij móét zijn geweest.. en zo is het. Weert was dit weekend een feestje rijker. Tientallen foodtrucks waren gearriveerd en vormden de basis van een openlucht restaurant. Voor elk is er wat lekkers. Pannenkoeken, broodjes saté, ijs, snoep, wraps, tosti’s, patat, gepofte aardappels, suikerspinnen, koffie, thee, wijn, speciaalbieren.. moet ik nog even doorgaan?

 

Leeffstijl was ook aanwezig. We vierden er een verjaardag van mijn vriendin. We kwamen aan in het stadspark van Weert dat totaal niet meer te herkennen was. Het stadpark van Weert is al magisch, maar nu helemaal. Overal stonden de leukste foodtrucks, mooie, zomerse zeilen met daaronder fijne zit gelegenheden, er draaide al vroeg een goede DJ en de geur van BBQ kwam ons tegemoet. Dat zag ik wel zitten… wij allemaal trouwens! Overdag hing er een rustig sfeertje. Het fijne aan zo’n festival is dat het gratis is en je dus alle leeftijden door elkaar ziet lopen. Kinderen spelen op de speeltoestellen, jongeren dansen voor de DJ, vaders drinken een biertje terwijl de moeders lekker wijntjes aan het drinken zijn in een vriendinnengroepje. Stellen, vriendengroepen, gezinnen. Er was overal aan gedacht! Zo waren er leuke plekken om te loungen voor elke truck, stonden de sjoelbakken en de andere oud-Hollandse spellen klaar en lagen er picknick kleden her en der.

  

Ook ’s avonds bleef die sfeer. Dansen, eten.. alles is mogelijk op zo’n festival. Waar je de ene helemaal los ziet gaan op de muziek van de DJ’s, staat de ander een drankje te doen in een groep en weer een ander heerlijk in zichzelf een hapje te doen op een van de zitjes. Tot 12 uur dansten we. De bomen waren belicht met mooie kleuren, de prikkabels schenen een fijn sfeertje over het terrein en alle mensen waren happy. Heerlijk toch dat je onder het genot van een hapje en een drankje je dans avond kunt vullen?

Ook benieuwd naar de foodfestivals van Foodstock? Op www.festival-foodstock.nl kun je zien waar jij binnenkort kunt dansen.. eten.. chillen of gewoon lekker een rondje kan lopen. Niet bij jou in de buurt? Ook festival Trek organiseert geregeld deze feestjes!

Liefs,

Heleen

 

 

 

 

Heleen

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.