Een groene start met elho!

Groen is onmisbaar in ieder interieur. Nu de kerstboom weer het huis uit is, of weer ingepakt tot December, heb je toch weer een gevoel van leegte in je huis. Een mooie gelegenheid dus om weer met nieuw groen aan de slag te gaan en ook de daarbij behorende accessoires. Het is alweer een tijd geleden dat ik jullie meenam in de woonplant van de maand, ik wil dit niet iedere maand meer doen, want op een gegeven moment stond mijn huis zo vol met groen, dat ik maar een plantjes markt georganiseerd heb waar men een mooie woonplant kon scoren voor een leuk prijsje. Toch ga ook ik weer voor een frisse start dit jaar, en daarbij heeft ook de woonplant van de maand Januari 2020 zijn intreden gedaan in ons interieur.

De woonplant van deze maand is de Zamioculcas. De Zamioculcas is een sterke, trendy, stijlvol en supermakkelijk woonplant in zijn verzorging. Een plant dus voor iedereen met en zonder groene vingers. Dit vind ik dan ook juist het mooie aan deze plant, iedereen kan hem onderhouden, denk aan iemand die niet veel thuis is maar toch liever gaan voor echt groen in plaats van kunst, een topcadeau voor je zoon of dochter die op kamers gaat, of voor je lieve opa of oma in het verzorgingshuis die er zelf niet veel omkijken naar heeft maar wel groen in zijn of haar kamer heeft staan.

De plant is van oorsprong een buitenplant en groeit in rotsachtige gronden, dat betekent dat hij wel tegen wat droogte kan, dus vergeet je hem eens water te geven is dat helemaal niet erg. Overigens houdt de plant wel van een warme en vochtige omgeving tussen zo’n 18-22 graden, hij houdt niet van te natte voeten dus hij mag tussen de water beurten door best wat droger te komen staan. Omdat deze plant van een warm en vochtig klimaat houdt heeft hij bij ons thuis een mooie plekje in de badkamer gekregen, op deze plek stond voorheen een Monstera, maar die heeft zo genoten van het badkamer klimaat dat hij extreem gegroeid is en nu eigenlijk te groot is geworden voor deze plek.

De Zamioculcas staat in de mooie Pure Beads bloempot van elho. Deze luxe pot heeft een rond en robuust design, een matte afwerking, hij is verkrijgbaar in 3 verschillende groottes en 3 verschillende kleuren. Ik heb gekozen voor de pot in maat M en de kleur balanced beige omdat deze het mooist en rustigst over komt in onze badkamer. De pot is gemaakt van hoogwaardig lichtgewicht kunststof en past door zijn ronde en organische design, perfect in lichte interieurs. Tevens is deze pot vorst en UV bestendig, dus hij is ook prima geschikt voor buiten.

Hier blijft hij dus mooi in onze badkamer staan, de pot is makkelijk schoon te houden en de plant past met zijn eigenschappen prima op deze plek. Omdat de kleur balanced beige in de kleurtinten van de vloer en muurtegels is, blend hij mooi in het geheel voor een luxe en rustige uitstraling. Ik ben ontzettend blij met dit geheel.

Maar dat was nog niet alles! Ook de keuken heb ik een mini make-over gegeven!

 

In onze keuken is ook altijd veel groen te vinden, met name veel verse kruiden plantjes. Hoewel kruidenplantjes die je bij de supermarkt koopt gekweekt zijn om maar enkele weken in leven te blijven, houden plantjes die je zelf gezaaid hebt het meestal wel wat langer uit. Ik heb dan ook van de zomer weer aardig wat zaadjes gepoot en wat kruidenplantjes gekweekt, die ik ook wel dagelijks in de gerechten die ik maak gebruik. Deze kruidenplantjes zijn dol op daglicht, helaas ontbreekt het daar zo nu en dan aan in deze donkere maanden. Ondanks dat wij een vrij lichte keuken hebben met een redelijk raam waar natuurlijk daglicht naar binnen komt, kunnen de plantjes in de winter maanden wel wat extra daglicht gebruiken. elho kwam voor mij met de oplossing! Het Plant Light Care systeem. Zoals jullie weten probeer ik heel bewust duurzaam te leven, ik maak dus ook bewust keuzes in producten die ik in huis heb. Zo is het elho Plant Care System gemaakt van afval, gemaakt met eigen windenergie en is het 100% recyclebaar! Hoe mooi is dat?! Ook het licht is een zeer efficiënt LED licht gecreëerd door Bulbo dat niet meer dan 10W verbruikt.

Het Plant Light Care systeem bestaat dus uit een LED licht op een standaard en een handige planten schaal waar je de lamp zo inzet, heel praktisch ook met het water geven van de plantjes. De lamp beschikt over een tijdschakelaar die eenvoudig in te stellen is. Vanaf het moment dat je de lamp voor de eerste keer aan drukt, zal hij vervolgens de komende 15 uur branden en daarna van zelf uit gaan om daarna de volgende dag weer op het zelfde tijdstip aan te gaan als de dag ervoor. Zo hoef je er zelf niet aan te denken dat je het lampje aan moet zetten voor je plantjes. Als de lamp aangaat zal hij eerst 4 minuten lang gedimd aan gaan en vervolgens feller gaan banden, hiermee bootst de lamp de zonopkomst na en zo geldt dit ook voor de laatste 4 minuten van de dag, langzaam aan zal de lamp gaan dimmen, de zonsondergang, om vervolgens voor 9 uur weer uit te gaan. Slim systeem he! Het systeem is ook mooi compact, er passen genoeg plantjes op de schaal, en zo neemt het totaal ook weinig ruimte in op ons keukeneiland.

Ben jij nog opzoek naar een mooie plantenpot of wellicht zo’n handig Plant Light Care systeem, elho biedt verschillende mogelijkheden, neem eens een kijkje op hun site en je zult er vast vinden wat je zoekt!

 

 

*Deze blog is geschreven in samenwerking met elho
Suus

Suus Strijbos

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.