Groen in de slaapkamer

Nu denken jullie vast bij het lezen van deze titel dat ik weer met de kwast en borstel aan de haal ben gegaan en onze witte slaapkamer groen ben gaan verven…Nee hoor! Toch kun je met groen aan de slag in je slaapkamer zonder meteen een verfblik en de kwart aan te raken.

Jullie crazy plant lady is terug van weg geweest. Ik heb al vaker verteld dat planten tegenwoordig in iedere ruimte in huis welkom zijn. En waar we 10 jaar terug nog kozen voor 1 of 2 kamerplanten in de woonkamer mag je nu helemaal uit je dak gaan in je hele huis! Dus ook in de slaapkamer! Eigenlijk kan ik bijna schijven, juist in je slaapkamer, een kamerplant is namelijk niet alleen ter decoratie maar er zijn veel kamerplanten die ook nog eens ontzettend functioneel zijn! Een gevalletje win-win dus!

Vorige week ontving in een prachtige grootbladderige Ficus, in een prachtige kleur samenstelling ( de Ficus elastica ‘Abidjan’ ), deze heeft een mooi plekje gekregen in de slaapkamer.

 

 

Wist je dat – een volwassen persoon zo’n 190 liter zuurstof gebruikt tijdens het slapen? Een groene zuurstofbom in de slaapkamer kan dus zeker geen kwaad!

 

Waarom deze Ficus een toegevoegde waarde heeft op deze plek in huis zal ik je nu vertellen.

Tijdens het slapen adem je zuurstof in en CO2 uit. De concentratie kooldioxide in je slaapkamer neemt gedurende de nacht langzaam toe. Dit kan ervoor zorgen dat je duf g of met een beetje hoofdpijn wakker wordt. Met andere woorden: je krijgt te weinig zuurstof binnen tijdens het slapen. Raampje open ‘s nachts kan helpen, maar als dat niet kan, dan helpt de Ficus je een handje. Deze plant zet namelijk de CO2 weer voor je om in zuurstof. En niet alleen dat. De bladeren van de plant verbeteren meteen de luchtvochtigheid in huis.

Ook in de afgelopen weken waarin Nederland tropische temperaturen kende , en iedereen liever de ramen in de slaapkamer gesloten hield, Is de Ficus ideaal voor dat extra beetje zuurstof in de nacht!

Wil je liever een ander plant in je slaapkamer, bijvoorbeeld eentje die echt groen is, of misschien in formaat een maatje kleiner? Deze 5 toppers doen het ook ontzettend goed!

Zaagcactus – Epiphyllum anguliger

Calathea zebrina * Deze plant heeft ook een luchtzuiverde werking *

Aglaonema ‘Silver Queen’ * Deze plant doet het zelf heel goed in donkere slaapkamers *

Kentiapalm * Ook een luichtzuiveraar die met de gordijnen dicht zorgt voor een optimale nachtrust *

Ananasplant * ook wel de anti-snurkplant genoemd. De ananasplant geeft ‘s nachts zuurstof af en is door het enzym bromeliane een sterke onstekingsremmer *

 

Ik ben wel benieuwd of dat jullie planten in jullie slaapkamer hebben staan en welke dat dan zijn. Laat het me weten hier beneden in een comment!

 

 

Deze blog is in samenwerking met the Gardners en Mooiwatplantendoen.nl

 

Suus

Suus Strijbos

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.