Google Home Mini

Gadgets, wie heeft ze tegenwoordig niet in huis. Omdat ik na aanleiding van wat Instagram stories veel vragen kreeg over de Google Home Mini, deel ik hier mijn ervaring en mijn mening! Even voor de duidelijkheid, ik heb de Google Home Mini zelf gekocht en er niets gesponsord aan deze blog!

De Google Home Mini deed ik mijn man als verrassing cadeau! Hij houdt erg van nieuwe gadgets, dus met een speciale gelegenheid ( lees; feestdagen, vaderdag of verjaardag ) weet ik wel waar ik hem blij mee kan maken. Toen we afgelopen jaar verhuisde naar ons nieuwe huis, en daar verlichting plaatsten, maakte ik hem voor vaderdag al blij met een starter set van Philips Hue. In Oktober 2018 kwam de Nederlandse Google Home Mini uit.

Een nieuwe gadget, ik besloot er eens in te duiken en te kijken wat dit was en wat het allemaal kon. Toen las ik dus dat je met de Google Home mini onder andere de Philips Hue lampen kon aansturen met je stem. Gemak maakt de mens, dus ik onthield het in mijn online memo blok voor de volgende gelegenheid. En dat was dus nu, eigenlijk afgesproken om niets voor elkaar te kopen voor de feestdagen, dus ik gaf hem na de feestdagen. We hadden samen vakantie en het weer was niet geweldig, dus nu hadden we weer wat om ons een middag mee bezig te houden!

 

Hoe werkt de Google Home Mini

Manlief installeerde de Google Home App op zijn mobiel. Wat betekend dat hij de enige is die een telefoonboek of agenda kan beheren met de Google Home Mini. Overigens kan iedereen in huis de Google Home Mini commando’s geven, maar persoonlijke dingen als afspraken in een agenda of berichten kan alleen de persoon die de Google Home App heeft geïnstalleerd en deze gekoppeld heeft met de Google Home Mini. Je kunt er in de app ook voor kiezen om dit uit te zetten.

De functie die voor mij de doorslag gaf om de Google Home Mini aan te schaffen was het gebruik in combinatie met de Philips Hue lampen. In de Google Home app zoek je naar de Bridge van jou Philips Hue, die stuurt je vervolgens door naar mijn Hue waar je dient in te loggen om de 2 met elkaar te koppelen.

Als je Philips Hue lampen gekoppeld zijn aan de Google Home Mini, kun je met korte commando’s je lampen bedienen.

Commando’s zoals;

  • Hey Google, doe de lichten aan
  • Hey Google, dim de lichten in de woonkamer
  • Oké Google, zet de lamp in de keuken op 50%

 

Je spreekt je Google Home Mini dus altijd aan met “Hey Google” of “Oké Google“.

 

Buiten het aansturen kan de Google Home Mini natuurlijk nog veel meer! Zo gebruik ik hem zelf overdag gewoon lekker als radio! De speaker heeft voldoende volume voor een achtergrond muziekje! Ideaal als je snel naar je favoriete radio zender wilt luisteren!

Je kunt ook via de Google Home Mini videos streamen van je telefoon naar je Smart TV. Nu hebben wij zelf een Philips TV van ruim 2 jaar oud met een ingebouwde chromecast, en de TV werkt op een Google besturingssysteem. Echter zijn we er inmiddels achter dat de Google Home Mini alleen werkt met een externe chromecast. Helaas voor ons!

Verder hebben we hem nog niet gebruikt of getest. Maar in principe kun je de Google Home Mini alles vragen! Hij zoekt dan op het internet naar het antwoord op je vraag. Of als je hem vraagt een rekensom uit te tellen geeft hij je binnen enkele seconde het juiste antwoord.

Design

Wat ik persoonlijk heel erg kan waarderen is het design van de Google Home Mini. De meeste gadgets vind ik er echt lelijk uitzien! Daar heeft Google goed over nagedacht! Ik heb gekozen voor de witte variant. Hij staat bij ons op een wit meubel en valt daardoor praktisch niet op! Hij is ook nog verkrijgbaar in het zwart en koraal kleurig!

Eind conclusie

De Google Home Mini koop je nieuw voor €59,95, voor dat bedrag is het een leuke toevoeging aan je Philips Hue app en vind ik de haarscherpe radio functie een echte plus! De aandacht voor het design van de Google Home mini heeft mij doen overhalen om hem te kopen voor mijn man!

Suus

Suus Strijbos

1 Comment
  • Avatar

    leon

    30 januari 2019 at Beantwoorden

    Ik vind het soms bijna eng hoe ver wij op het gebied van technologie al zijn en dat zulke dingen al voor een klein prikkie beschikbaar zijn. Maar natuurlijk ook heel handig en praktisch. En het design mag er ook wel wezen inderdaad.

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.