Finally Denim Drift

Kleuren. Ik moet heel eerlijk zeggen dat die er bij mij jarenlang niet inkwamen, maar ze maken hun intrede. En hoe? Toen Roy en ik dit huis kochten, wilden we een knaller op de muur. Blauw! Met 5 bouwmarkten in de buurt en elk zo’n 100 kleuren blauw, was een keuze maken erg moeilijk. De eerste blauwe kleur was een echte Bob de Bouwer kleur. Leuk, maar niet voor in onze woonkamer. Al binnen een dag was de kleur vervangen voor een diepere kleur blauw, maar ook dit was geen succes.

Inspiratie voor kleur is overal te vinden. Op internet vind je, heel handig, van elke kleur een heel aantal foto’s, bijvoorbeeld via Instagram en Pinterest, om een beter beeld te krijgen. Een goed beeld krijgen, is onmogelijk. Elke ruimte heeft een andere lichtinval, daarnaast doen meubels veel met een kleur op de muur. De blauwe kleur bleek te donker. Steeds als ik de woonkamer binnen kwam, kreeg ik een soort onrust. Het was het gewoon niet.

Na een half jaar denken, twijfelen, irriteren, maar soms ook momenten te hebben dat we echt deze kleur moesten houden, hakten we een poosje terug toch de knoop door. Na een heerlijk weekje vakantie, trok ik m’n verfkleding aan en ging ik aan de slag met Denim Drift. De Flexa-kleur van het jaar.. 2017. I know! Vorig jaar toen we dit huis kochten stond die al ergens bovenaan op ons lijstje, maar toch kozen we voor een diepere kleur. Hoe dan?!!

 

Denim Drift is helemaal wat we zochten. Doordat onze woonkamer diep is, de muur dus heel lang is en we een grote raampartij aan de voorkant, oogt een muurkleur hier steeds anders. Herken je dat? Gelukkig kan Denim Drift dat aan. De matte, stoere kleur past binnen het sfeertje dat we graag neerzetten. Het is een rustige basis bij onze vele reisaccessoires en daarnaast sluit het goed aan bij de zwarte accenten in ons interieur. Het vele groen en onze voorkeur voor natuurlijk producten sluiten goed aan bij de kleur Denim Drift, vind je niet?

 

Waar we het donkere blauw combineerden met het frisse okergeel, heb ik nu de roze tinten weer van boven gehaald. Denim Drift is een matte kleur en ik vond de gele accenten te veel afsteken bij de muur. Het creëerde onrust en dat is nou net wat we juist niet meer wilden. Het roze creëert een rustiger geheeld. Bij Intratuin vond ik een mooi potje in een diepe roze kleur. Ze hebben hier trouwens een hele collectie van. Naar mijn mening is deze roze tint de perfecte combi met de muurkleur.

Het okergeel verdween niet hoor! Het blijft een mooie kleur die ik graag in ons interieur houd. Ik verplaatste het naar onze uitbouw. Daar zit een lichte, grijsblauwe kleur op de muur. Daarbij past het frisse okergeel goed. Laat de zon daar maar heerlijk naar binnen schijnen. We kunnen niet wachten tot de openslaande deuren open kunnen.. en tot ons Mexicaanse vloerkleed terug kan… Sinds kerst hebben we een pup: Sjaak! Het is een enorme lieverd, maar bij jonge honden horen helaas ongelukjes. Hoe vinden jullie z’n tipi trouwens?

 

Liefs,
Heleen.. en Sjaak
No Comments

Post a Comment