Een dag in….. Utrecht!

Ik stap de trein uit, loop door het station en vervolgens door het splinternieuwe “Hoog Catharijne”. Een tal aan winkels van bekende winkelketens maar daar ben ik natuurlijk niet voor gekomen. Ik wil Utrecht zien: de smalle winkelstraatjes en authentieke grachtenpandjes. Eerst op zoek naar een mooie plek om te lunchen.

Van kerk naar café: “Olivier”

 


Een simpel gezellig terrasje trekt mijn aandacht, Biercafé Olivier. Het is fris dus besluit binnen een plekje te zoeken. Een stap door de hal van dit café, en…. een #wauwmomentje rijker. Je kijkt je ogen uit. Ik nam plaats en bestelde een cappuccino en boterham tonijnsalade en ging op onderzoek uit. Dit café is gevestigd in de voormalige Maria Minor kerk (schuilkerk). In de zestiende eeuw , ten tijde van de beeldenstorm, kon het gevaarlijk zijn openlijk je geloof te belijden en werden er panden gebouwd die van buitenaf op een gewone woning leken, maar van binnen een kerk herbergden. Alle oude elementen zoals het altaar en het orgel zijn behouden. Op deze bijzondere locatie kun je terecht voor een lekkere lunch en kopje koffie. Daarnaast worden er wel 80 soorten bier geschonken, de meest gekke smaken komen voorbij. Hier kom ik nog een avondje terug!

 

RepublicDutch

 

Ik loop langs de Oudegracht en mijn oog valt op een fietsenwinkel. Nou ja, wel een design fietsenwinkel: RepublicDutch! Even wat foto’s maken.. oeps.. ik werd meteen op mijn schouder getikt: foto’s maken is niet toegestaan mevrouw”. Ik kwam al snel aan de praat met de eigenaar oftewel de ontwerper van de fietsen, Amin Mayahi, wie mij vol passie vertelde over zijn vak en mij razend enthousiast maakte. Ik kreeg direct een rondleiding door het fietsenatelier waar ik toch heel wat foto’s mocht maken en mij alles maar dan ook alles werd verteld over de ontwerpen en bouw van de fietsen. Een dik half uur later liep ik de winkel weer uit, storm in mijn hoofd van alles wat ik had gezien en Amin mij vertelde. Wat een leuk persoon en wat een leuke zaak. Houdt onze blogs in de gaten want ik vertel jullie binnenkort graag nog veel meer over Amin c.q. RepublicDutch. Onthoudt: Fietsen is meer dan een frame met wielen, het is een “L’eeffstijl”.

 

Hop en Stork


“Don’t count the calories, remember the memories”. Dwalend door de smalle straatjes liep ik langs de Lijnmarkt waar ik deze tekst in een etalage zag staan, ik moest lachen. Altijd maar in ons hoofd bezig zijn met die healthy levensstijl. Ja, ook ik. Maar daarnaast kan ik ook zo ontzettend genieten van allerlei lekkers. Ik stap dit hippe zaakje binnen en kijk mijn ogen uit: chocolate, cioccolato, choclat oftewel gewoon overal chocolade. Repen, truffels en wel meer dan 30 soorten breekchocolade. Ik neem een ijsje van pure chocolade. Don’t count the calories, dit ijsje is het zeker waard. In dit chocoladeatelier worden ook workshops gegeven op het gebied van koffie, chocolade en patisserie. Ik zou niet kunnen kiezen, gewoon alle drie.

 

 

 

 Combo aan de Gracht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik kom weer bij de Oudegracht uit waar ik een interieurwinkel naar binnenloop. Combo aan de Gracht is gevestigd in een prachtig oud grachtenpand. Deze design woonwinkel geeft duidelijk twee totaal verschillende settings weer. De winkel bij binnenkomst straalt een lichte en open indruk uit terwijl de benedenverdieping, de werfkelder, een lekker warm gevoel uitstraalt. Alle producten komen op deze wijze perfect tot zijn recht.

 

Liefs,
Josianne

Josianne

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.