Een duurzame verbouwing met duurzame verf!

Sommige van jullie die ons al enige tijd volgen weten dat wij zo duurzaam mogelijk proberen te verbouwen aan ons @dreamhouse_project. Dat betekend ook dat wij goed zoeken naar duurzame producten, veel spullen proberen te hergebruiken.In het begin van het jaar werd ik gevraagd in samenwerking met Mommypaint en Fairf om samen met een aantal andere bloggers een nieuw kleurenpalet samen stellen! Dit was natuurlijk ontzettend leuk. Maar daarnaast leerde ik ook meer over het merk Fairf zelf!

Fairf produceert duurzame verf, de duurzame verf van Fairf wordt in Nederland geproduceerd in een fabriek die draait op zelf opgewekte energie van zonnepanelen. De binder, het belangrijkste ingrediënt van de verf, wordt gemaakt van gerecycled sloophout. Daarnaast bevat onze verf geen meetbare concentraties oplosmiddel waardoor deze geur arm is.

Van Fairf kreeg ik een mooie matte muurverf thuis gestuurd in een mooie roze tint uit het nieuw gekozen kleurenpalet! De watergedragen muurverf op basis van plantaardig bindmiddel is perfect voor binnen. De fairf heeft een perfecte hechting op cement, steen en gips. Het is daarnaast geurarm en overschilderbaar binnen een uur. Roze dat vraagt natuurlijk om een muurtje in de speelkamer van Mila, net zoals veel meisje is Mila ook dol op deze kleur. Door dat deze matte muurverf watergedragen is en geurloos is deze ook veilig om te gebruiken in de buurt van je kinderen, daarnaast ook een goed alternatief voor vrouwen die in verwachting zijn en graag zelf willen klussen aan de babykamer!

Op de speelkamer van Mila hebben we een bureau en opbergruimte geplaatst tegen een lange muur, omdat wij een oud huis hebben met hoge plafonds, vinden wij het zelf leuk om de hoogte van de muren te doorbreken met een lambrisering, dit geeft tevens een speels effect aan de speelkamer! Ik heb gekozen voor een lambrisering van 1,45m hoog. De hoogte bepaal je natuurlijk zelf, niet ieder plafond is even hoog. Zoek zelf naar de juiste verhouding. De muren in ons huis zijn bewerkt met spachspuitwerk, door de structuur is het natuurlijk wat moeilijker om een strakke lambrisering te krijgen. Hiervoor bezuinig ik nooit op de afplaktape. Ik maak gebruik van de Frogtape, met een waterpas teken ik op de muur de lijn af. Vervolgens plak ik de Frogtape tegen de lijn aan. Om er echt zeker van te zijn verf ik de rand van de Frogtape met witte muurverf dicht. Dicht laat ik 15 to 30 min aandrogen. Vervolgens ga ik er overheen met de roze verf van Fairf. En verf ik ook de rest van de lambrisering. Haal de afplak tape van de muur als de verf nog enigszins nat is voor het mooiste resultaat!

 

Nu kan het inrichten beginnen. Gezien de speelkamer er iedere dag weer anders uitziet, maakt het niet zoveel uit wat ik er neer zet. Mila heeft al een eigen voorkeur wat styling betreft. De ene dag moet de tipi tent opgebouwd staan. De andere dag, leest ze een boekje aan het bureau en de dag erna ligt ze te lezen in de ballenbak! Dit is een kamertje waar we bezig blijven geloof ik! Ze is zelf in ieder geval helemaal blij met het roze op de muur!

 

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Fairf & Mommypaint

Suus

Suus Strijbos

2 Comments
 • Avatar

  Sunnygranny

  9 oktober 2018 at Beantwoorden

  Mooi hoor…En duurzaam

 • Avatar

  Gabriela

  26 november 2018 at Beantwoorden

  Wat een super initiatief van jullie. Hier kunnen veel mensen wat van leren. En Mila’s kamer bewijst ook dat duurzame producten er niet saai uit hoeven te zien!

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.