DIY Vogel ijsjes

Everybody loves icecream right? Wij lusten het hier in indergeval het hele jaar door. Zomer, herfst of nu in de winter, het maakt ons niets uit! In de winter zorgen de meeste mensen een stukje beter voor zichzelf, meer vitamine, gezond eten, om maar niet gepakt te worden voor meneer de griep. Maar waarom zouden we alleen voor ons zelf zorgen. Je maakt je huis winter klaar. In het najaar haal je de zomerbloeiers uit de tuin en maak je ook je tuin winter klaar. Maar denken jullie dan ook aan de dieren die in de winter in jullie tuin leven? Wij hebben voornamelijk vogeltjes in de tuin die hier toch willen blijven overwinteren. Maar met echte winterse omstandigheden is het voor hen lastige om voeding te vinden in de natuur. Daarom zorgen wij voor een beetje extra liefde voor onze vogeltjes, geheel in stijl!

 

In plaats van mezenbollen en netjes met pinda’s te kopen bij het tuincentra, maken wij ieder jaar zelf een voorraad lekkers voor onze vogeltjes. We rijgen pelpinda’s aan een nylon draad en hangen deze in de boom. Maar ook maken we de vetbollen zelf. Dit doen we in de vorm van vrolijke ijsjes! We delen graag met jullie hoe simpel het is om iets extra’s te doen voor de vogeltjes in jullie tuin.

Wat heb je nodig:

  • Vogelzaad
  • Ongebruikt en ongezouten frituurvet
  • Ijsvormpjes ( je kan vanalles gebruiken, van plastic drinkbekers, tot lege bekers van een toetje, wees er creatief in )
  • Ijsstokjes ( je kunt ook een nylon draad gebruiken!
  • Ketel

How to:

  1. Smelt frituurvet in een pan. Wacht tot het warm is, maar niet heet.
  2. Voeg daar al roerend het zadenmengsel aan toe en laat dit mengsel een beetje afkoelen.
  3. Giet de warme brij in een vorm, en laat het een beetje afkoelen
  4. Zet het ijsstokje in het mengsel of duw het draadje erin
  5. Laat het goed stollen en afkoelen. Haal erna voorzichtig de vetbol uit het vormpje, en je kunt hem buiten ophangen!

Je hoeft er niet voor geleerd te hebben, creatief te zijn , een kind kan de was doen! Een easy DIY voor iedereen!

 

Onze dochter vind het ontzettend leuk om voor het raam naar de etende vogeltjes te kijken.

Hebben jullie nu ook zoveel vogeltjes in de tuin? En vind je het ook leuk om erna te kijken. Doe dan mee op 27 en 28 januari met de vogeltelling! Er zijn al meer dan 60.000 mensen die ieder jaar hun tuinvogels tellen. Het is super leuk om met je kids te doen en ook nog heel makkelijk! Het kost enkel een half uurtje van je tijd. Meld je hier aan om mee te doen en je kunt hier nog een kijkje nemen voor meer informatie . Het is een iniatief in samenwerking met Vogelbescherming Nederland!

 

Suus Strijbos

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.