Dimbare verlichting in de slaapkamer

Je slaapkamer sfeervol inrichten is belangrijk voor de rust die je slaapkamer je moet brengen. Naast het inrichten met sfeervolle meubels en accessoires, is verlichting ook een heel belangrijk element om sfeer aan je slaapkamer te geven.

Welk soort verlichting kies je nu in je slaapkamer?

De vraag die wij regelmatig mogen ontvangen. Hou het bij de slaapkamer verlichting niet bij het centrale lichtpunt boven je bed. Dit is geschikte verlichting voor als je de kamer binnenkomt om iets te pakken of neer te leggen of bijvoorbeeld je slaapkamer wilt opruimen of poetsen. Naast het centrale lichtpunt is het verstandig om te kiezen voor sfeerverlichting, dit kunnen onder andere de nachtlampjes zijn naast je bed, een sfeervolle vloerlamp of een dimbare led spot in het plafond.

Een voorbeeld van onze eigen slaapkamer, wij hebben gekozen voor een centraal lichtpunt in de nok van de slaapkamer voor als we overdag snel iets zouden moeten pakken of om te poetsen, daarnaast hebben wij in totaal 6 dimbare led spots in het plafond, 3 aan de linkerkant van de kamer en 3 aan de rechterkant, om zo in de avond de verlichting te kunnen dimmen seperaat van elkaar om de juiste sfeer in de slaapkamer te kunnen creëren.

Welke soort lichtbron kies ik voor in de slaapkamer ?

In de slaapkamer is de kleurtemperatuur van je lichtbron heel belangrijk. Je kunt voor helder daglicht gaan, maar juist om die warme en knusse sfeer te creëren, raden wij je aan om te kiezen voor een lichtbron van 2500K ( Kelvin ) of lager.  Daarnaast is het ook handig om te kiezen voor dimbare led verlichting. Of dit nu in een nachtlampje op of boven je nachtkastje is, of in de vorm van dimbare led spots in je plafond, zodra je licht kunt dimmen geeft dat al sfeer.

Smart verlichting

Naast bijvoorbeeld dimbare GU10 spots op een dimmer, is het ook dimbare smart verlichting die je makkelijk met een mobile device of afstandsbediening kunt dimmen vanuit bed. Zo hoef je er zelfs niet meer voor op te staan.

Suus Strijbos

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.