De mooiste blokhut

Wie ons al langere tijd volgt online, weet dat wij al bijna 2 jaar op zoek zijn naar een perfect vakantie huisje voor ons gezin hier in Nederland. Het hoeft niet groot te zijn, het mag een opknappertje zijn, maar wel op een specifieke plek, namelijk Zuid-Limburg. Dat bleek toch nog een hele uitdaging, want er komen niet zoveel huizen beschikbaar die aan onze eisen voldoen. Het vakantiehuis hoeft niet groot te zijn, maar wel van alle luxe voorzien. En onder luxe verstaan we dan, minimaal 2 slaapkamers, een keuken en eigen sanitaire voorzieningen als minimaal een douche en een eigen toilet.

Inmiddels, hebben we al in verschillende soorten vakantie huisjes mogen overnachten, zoals in de mei vakantie in dit Tiny House om te ervaren hoe het was om met z’n drietjes op een beperkt aantal m2 te leven. Dat ging eigenlijk prima, mede omdat alles heel slim en logisch was ingedeeld. Het voordeel van zo’n Tiny House vind ik dan weer dat, je niet veel hoeft te poetsen en op te ruimen want er is natuurlijk maar beperkt plek voor rommel. Dit Tiny House had 2 slaapplekken , een badkamer met toilet, extra ruime douche, en wastafel, een keuken voorzien van alle gemakken, als een oven en vaatwasser. Er lagen zelfs zonnepanelen op het dak.

Inmiddels weten we goed wat we prettig vinden en mooi, en is het tijd om misschien niet naar iets bestaands te zoeken maar iets dat nog gebouwd moet worden of kant-en-klaar ergens geplaatst kan worden. Zo kwamen we uit bij een houten chalet online. Deze heb je ook in verschillende opties en kun je het zo gek en duur maken als je zelf wilt. Je kunt er op maat naar je eigen wensen laten maken, of een standaard model kopen. De prijs van je vakantiehuis heb je zo dus ook meteen zelf in de hand. Vroeger in mijn jongere jaren had ik geroepen dat ik nooit in zo’n blokhut zou gaan zitten, maar tegenwoordig kan ik de charme van houten huisjes wel waarderen. Naast dat ze duurzaam zijn, straalt het meteen ook heel veel warmte en gezelligheid uit. En de inrichting bepaal je natuurlijk zelf, dus je kunt het geheel naar eigen zin maken. Mijn hart gaat hier in ieder geval sneller van kloppen. Opzoek naar de mooiste blokhut! Nu nog een vaste plek vinden waar we zoiets zouden kunnen plaatsen.

Tips zijn altijd welkom in de comments!

Suus Strijbos

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.