City Trip + Hotspots Hasselt ( BE )

Updated 05-01-22

Wij mochten een weekend lang de bedden testen in het YUP Hotel in Hasselt België.

We laten jullie het hotel zien in deze blog en delen enkele hotspots en een van de vele activiteiten die de stad Hasselt te bieden heeft!

  

YUP Hotel ***

Het YUP hotel, een modern 3 sterren design hotel, gelegen midden in het centrum. Van die 3 sterren mogen ze overigens wel 5 sterren maken wat ons betreft. Het hotel heeft de uitstraling die iedere interiorjunkie van deze tijd verwacht! Design van onder andere HAY. Met zijn luxe en eigenwijze uitstraling en ook de fantastisch ligging in het centrum van Hasselt ( nog geen 5 min lopen van de grote markt en winkelstraat ) een prima uitvalbasis voor een weekend Hasselt. We werden vriendelijk verwelkomt door de hoteleigenaar. Kregen een drankje van het huis, en we mochten meteen de hotelkamer op. Mila onze dochter van nu precies 1,5 jaar oud, ging gezellig mee de bedden testen! Ook zij werd hier met open armen ontvangen, kreeg een lekker jus d orange en had meteen vrienden gemaakt met de 2 panter beelden die in de lobby stonden!

De hotelkamer

De kamers zijn voorzien van een groot 2 persoonsbed, een luxe regendouche, flatscreen tv, en voldoende opbergruimte voor je koffers en je kleding.

Het design komt overal in het hotel terug, normaal gesproken ben ik niet zo’n fan van hotels met tapijt op de vloer, maar voor dit hotel maak ik een uitzondering, omdat het tapijt een tof printje heeft. Let’s go Bananas. Overal in het hotel is aan de inrichting gedacht, de lobby, het trappenhuis, de lift en de gangen! De hotel kamer ziet eruit om door een ringetje te halen. Het grote bed, met 1 dekbed vind ik zelf een pluspunt. De slimme hotelkamer indeling zorgt ervoor dat alle m2 optimaal gebruikt worden. Voor het bed een mooie grote spiegelwand, die je naar de hippe badkamer brengt. De marmervloer en de mat zwarte kranen , regendouche en de gouden accenten geven de badkamer helemaal de luxe van deze tijd!

  

 

Het restaurant

Ook in het restaurant van het hotel is gedacht een modern meubilair met een uitsproken stijl, aan de zwarte bistro tafels staan geel met zwarte HAY “ About a chair “ stoelen. Uitgesproken kleuren als blauw en roze tegen de muur met als basis kleur zwart. De pendellampen en uitgesproken posters en de combi van een houten en marmer vloer maken het helemaal af!

In het restaurant kun je ‘s avonds heerlijk dineren van de Italiaanse kaart! In de ochtend serveren ze hier ook het ontbijt buffet!

 

HOTSPOTS HASSELT

Vanuit het YUP Hotel, steek je zo de weg over en loop je meteen het centrum in. Het is nog geen 5 minuten lopen naar de grote markt en de hoofdwinkelstraat. Op de hoofdwinkelstraat vind je o.a. De grote mode ketens als Zara, Mango , H&M etc . Maar daarvoor gaan wij geen weekend op hotspot jacht! Als interiorjunkie ging ik opzoek naar een leuke woonwinkel! En ja hoor die hebben we gevonden!

Shopping – Oui

Ik vind het persoonlijk een van de leukste winkels die Hasselt heeft. Je scoort hier Scandinavische interieur items en gadgets. Zoek je nog een cadeau of ben jezelf opzoek naar iets, je loopt hier vast en zeker niet met lege handen naar buiten!

Het Adres van Oui is, Aldestraat 50, 3500 Hasselt

Shopping – Les Soeurs

Opzoek naar de mooiste kledingstukken, een mooi sierraad of net die ene eyecatcher voor je interieur? Dan ben je bij de zussen van Les Soeurs aan het juiste adres.

Het adres van Les Soeurs is, Kapelstraat 36, 3500 Hasselt.

Koffie – SWEET COFFEE

Bij Sweet Coffee kun je terecht voor een lekker normale koffie, maar ook voor de gekste speciaal koffies waarbij het glazuur bijna van je tanden springt. Ook voor de lekkerste muffins en gebakjes ben je hier aan het goede adres!

Het adres van Sweet Coffee is, Koning Albertstraat 35, 3500 Hasselt.

Koffie – MiekeBakt

Nieuw in Hasselt! Wie houdt er nu niet van lekkers bij de koffie? Juust! Het wordt bijna mijn favoriete straatje in Hasselt die je als niet-inwoner van Hasselt misschien al snel voorbij loopt. Op de Raamstraat vind je sinds eind 2021 MiekeBakt. Ikzelf volgde Mieke al een ruime tijd op Instagram, en zag daar dus ook dat je nu van haar lekkere baksels kunt genieten midden in de stad. Ik noteerde het in mijn travel boekje voor het geval dat we weer in Hasselt zouden komen, awel dat was sneller dan gedacht want in de kerstvakantie waren we weer in deze prachtige stad te vinden. En brachten we wat lekker mee naar huis van Mieke, maar je kunt er ook heerlijk je gebakske eten met een tas koffie 😉

Het adres van MiekeBakt is, Raamstraat 9, 3500 Hasselt.
Uiteten – IL COLOSSEO

Houdt je van Italiaans? Nou ik wel! En Mila trouwens ook. Verborgen achter deze houten deuren in een steegje ligt een van de tofste Italiaanse restaurants waar ik geweest ben. Met 2 mega grote steenovens in het restaurant. Modern interieur, mega hoge plafonds en heerlijke Italiaanse gerecht op de kaart. Ook de wijnkaart is heel divers. Achter de lelijkste deuren en muren liggen vaak de mooiste plekjes verborgen!

Het adres van Il Colosseo is , Raamstraat 4, 3500 Hasselt.

  

Doen in Hasselt – GRAFFITI ROUTE

Als muren nu eens konden praten…Wel, in Hasselt doen ze dat! Niet zozeer met woorden, wél met kunstwerken. Meer dan zestig gevels pakken uit met onweerstaanbare street art. Wil je geen enkel werk missen of ben je nieuwsgierig naar het verhaal achter de artiesten? Print dan hier de route uit!

  

En? ben je al enthousiast geworden over Hasselt, of misschien wel het mooie YUP Hotel? Boek dan nu een overnachting via Differenthotels.com en gebruik kortingscode ‘ IAMYUP ‘ voor 10% korting op je overnachting!

Suus Strijbos

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.