Een bezoek aan Fam Flowerfarm

Soms ben ik wel echt een bofbips. Zelfstandige zijn is hard werken, heel hard werken. Geloof me! Maar soms krijg je uitnodigingen waarbij je echt even mag genieten. Zo kreeg ik een aantal weken geleden een uitnodiging van Marlies en Linda, om op bezoek te komen op hun prachtige bolvelden in Lisse en ook nog eens met een aantal andere Instagrammers te komen lunchen! Daar zeg je toch geen nee tegen! Klein twijfel momentje wel, want zo’n uitje betekend voor mij 5 uur in de auto. Maar als jullie zometeen de foto’s zien snappen jullie dat het meer dan waard was!

Vrijdag 4 mei, een prachtige zonnige dag, strak blauwe lucht! Dat begon al goed, na een relaxte autorit pikte ik Annelies van @Dirksdotter op bij een dichtstbijzijnd station en reden we samen naar de bollenvelden van Fam Flowerfarm! Wat een mooie omgeving die bollenstreek. Aan gekomen op locatie ging natuurlijk de camera meteen uit de tas, en wat is het fijn om omringd te zijn door andere die daar helemaal niet gek van opkijken. Het was dan ook echt een sprookje om naar te kijken.  Op een mooi lang pad naast de tulpenvelden stond een mooie lange tafel gedekt met een mooi kanten tafelkleed, prachtige wijnglazen , de borden opgemaakt met mooie persoonlijke naam kaartjes, en natuurlijk was de tafel aangekleed met de mooiste soorten tulpen. Met het uitzicht tussen het groen en de prachtige tulpen velden een waar sprookje waar ik in beland was. Het was zo gezellig om weer wat oude bekende te zien, en we hadden allemaal weer zoveel te vertellen! Dit zijn echte snoepreisjes! Natuurlijk waren we er niet alleen om te eten, mooie plaatjes te schieten en bij te kletsen. Maar we waren er ook om het verhaal achter Fam Flowerfarm te horen , de tulpenvelden en wat Marlies en Linda met hun gezinnen nog meer doen!

 

Marlies en Linda zijn al vriendinnen vanaf hun 12e, beide getrouwd en een prachtig gezin, maar ook beide eigenaren van een kweek bedrijf. De een kweekt tulpen en de ander Dahlia’s. Het mooie aan deze 2 varianten bloemen/bollen is dat ze zich perfect afwisselen qua seizoen. Daar moet je wat mee doen toch? Ze besloten hun krachten te bundelen en samen als Fam Flowerfarm verder te gaan! Terwijl nu de Dahlia bollen gepoot worden, loopt het tulpenseizoen af! Na onze heerlijke lunch werden dan ook de koppen van de tulpen afgehaald, de energie wat in de steel en het groen van de tulp zit, gaat terug naar de bol, deze wordt groter en vermenigvuldigd zich. Zo worden dus de tulpenbollen gekweekt voor de handel. In Juni en Juli worden de bollen uit de grond gehaald, gewassen en gesorteerd op soort en grote. Deze worden netjes verpakt voor de handel en eigen verkoop. Dat is in het kort het verhaal achter deze prachtige tulpenvelden. Ook proberen ze te luisteren naar wat de consument graag ziet. En proberen hierop ook in te spelen, natuurlijk zijn ze op de hoogte van alle trends en houden ze deze ook nauwkeurig in de gaten!

 

Na het mooie verhaal van Marlies en Linda doken wij nog even met alle Insta-gekkies de tulpenvelden in voor wat prive fotoshoots, dit uiteraard met toestemming, het is namelijk normaal gesproken niet de bedoeling dat je tulpenvelden zomaar betreed ( zonder begeleiding ) voor dat ene mooie Insta kiekje. Ook nog wat mooie close-ups gemaakt van de mooie tulpen kopjes, wetende dat ze het eind van de middag niet zouden halen, want ’s middags gingen de koppen eraf.  tot slot gingen we naar huis met een goed gevuld buikje, een fijne goodiebag met heerlijke chocolaatjes, 2 zakken Dahlia bollen en een flinke bos tulpen!

  

Marlies en Linda, bedankt voor jullie uitnodiging en jullie gast vrijheid. Tot over een half jaar!

No Comments

Post a Comment