Behang in de baby-/kinderkamer

Behang is de perfecte sfeermaker in een baby- of kinderkamer. In een baby-/kinderkamer wil je graag een gezellig en geborgen gevoel creëren. En laat behang nu een van de makkelijkste sfeermakers zijn. Ben jij nu ook opzoek naar behang kinderkamer inspiratie, let dan op de volgende punten bij het uitzoeken van een behang.

Patronen en kleuren

Voor een babykamer adviseren wij meestal zachte kleuren, denk aan pastels en rustige printjes. Dit omdat de baby vaak in de eerste maanden heel veel prikkels te verwerken krijgen, en daarom willen we de babykamer dan graag zo rustig mogelijk houden. Dit is voor zowel de baby als de ouders fijn, in deze kamer trek je je vaak even terug met je kleintje, en wil je graag dat je kindje rustig in slaap kan komen.

Voor een kinderkamer ga je al vaker wat meer uit je bol. Kekke printjes, hippe kleuren, denk aan een tof jungle printje, of zuurstok roze flamingo’s, geografische vormen of vrolijke stippen. Het kan niet gek genoeg zijn, zolang de juiste sfeer die je voor ogen hebt maar behouden wordt.

Behangcirkels

Tegenwoordig zijn er ook van verschillende merken te gekke behangcirkels te krijgen. Van een grote cirkel tot meerdere kleinere circkels, leuk om net die ene kale muur op te vrolijken! 

Je kunt kiezen voor een behangcirkel met een leuke tekst of met een tof printje.

Fotobehang

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een eigen foto of print te laten afdrukken, zo ben je zeker van een one of a kind printje op de muur! 

Voordelen van behangen

Naast dat je met een kleine aanpassing heel veel sfeer aanbrengt in de ruimte, kun je ook besluiten om praktische redenen te behangen. Denk aan het wegwerken van oneffenheden in de muur als gevulde gaatjes in het stucwerk, of lichte beschadigingen. Maar ook ter versteviging en stootvastheid van glad stucwerk.

En het fijne van behang tegenwoordig ten opzichte van vroeger, is dat het meest verkochte behang, vliesbehang is. Voor het aanbrengen van vliesbehang heb je namelijk geen behangtafel nodig, je strijkt de muur in met behanglijm en kunt meteen beginnen met plakken!

Nog een kleine tip! Wanneer je kinderkamer behang online besteld, vooral als die behang met een printje is, meet voor het bestellen goed hoeveel meter behang je nodig hebt, bestel liever een rol te veel, dan te weinig want de kans is aanwezig dat wanneer je een nabestelling doet, je behang uit een andere kleur batch krijgt en dan heb je uiteindelijk kleur verschil op je muur. Dat zou zonde zijn.

Bron foto’s behang kinderkamer en babykamer : Simone Smit

Suus

Suus Strijbos

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.