De Balkon- en Terrasplant van 2018!

Zijn jullie ook zo lekker bezig in de tuin ? De vorige week met die zomerse tempraturen hebben wij er thuis alvast een goed begin aan gemaakt. Normaal gesproken doen wij dit als traditie altijd op Koningsdag ( voorheen Koninginnedag ), dan komt de hogedruk reiniger te voorschijn, worden de tegels schoon gespoten en gaan we lekker nieuwe zomerplantjes kopen en ze vervolgens ‘s middags in de tuin poten. Tegen de tijd dat het avond is en het weer een beetje meezit sluiten wij deze dag af met een kleine BBQ in ons zomers tuintje. Zo ging dat de afgelopen jaren, maar toen hadden we ook maar een mini tuintje van een kleine 60m2. Dat is nu we verhuisd zijn echt wel anders, de tuin heeft echt planning en organisatie nodig. Traditie getrouw zullen wij vandaag ook lekker in de tuin werken want gister zijn onze nieuwe graszoden geleverd. Deze worden er vandaag in gelegd, ik zal in de weekblog van het Dreamhouse Project volgende week een voor en na foto laten zien van de tuin toen we de sleutel kregen en hoe het na dit weekend is. Tijd voor nieuwe plantjes te halen zal er vandaag denk ik niet bij zijn, maar dat komt in de loop van de meivakantie wel. Net als het zwembad dat halverwege deze maand schoongemaakt en gevuld wordt. Wel weet ik al welke planten er dit jaar zeker in mijn tuin komen te staan, ik heb ze namelijk vorige jaar mee uitkozen tijdens de Balkon- en terrasplant verkiezing van 2018 georganiseerd door Mooiwatplantendoen.nl.

Beide winnaars van deze verkiezing stonden ook bij mij op nummer 1. Het verslag van de verkiezing kun je hier nog eens terug lezen! Ook heb ik op Showhome.nl al verklapt welke 2 planten gewonnen hebben maar ik zal ze jullie hier nog even laten zien!

Unaniem heeft de jury vorig jaar gekozen voor de Lavendel als balkonplant , naast de andere genomineerde zoals de Bougainville, Portulaca, Calibrachoa en buxus, was de Lavendel toch echt de favoriet.

 

Voor de Terrasplant had de jury de keuze uit Bougainvillea, Mandevilla, Heide, Hortensia en de Agapanthus! Die laatste, de Agapanthus, beter bekend als de Afrikaanse Lelie in de volksmond is de winnaar voor 2018!

  

2 toppers van planten, in dezelfde kleurtinten. Zeker ook mooi dus om te combineren in je tuin!  Nu weten jullie welke must-have planten jullie kunnen halen voor jullie tuin, terras of balkon op te vrolijken deze zomer! Mocht je nog wat meer informatie over deze 2 planten willen, denk aan betekenis en herkomst of verzorging? Neem dan gerust even een kijken op Mooiwatplantendoen.nl

Fijne Koningsdag!

 

Foto’s : Mooiwatplantendoen.nl
No Comments

Post a Comment