Silent Healer: De Aloë!

Silent Healer, ofwel de stille genezer, zo wordt de Aloë ook wel genoemd. Achter het stoere uiterlijk van deze plant gaat heel wat schuil. Deze plant heeft een geneeskrachtige werking. Zo draagt het sap uit deze plant bij aan een gunstige spijsvertering, helpt bij gewichtsverlies en zorgt voor kalmering van de huid bij verbranding en zelfs eczeem. Het is dan ook zeker niet voor niets dat beautymerken ons plat gooien met Aloë Vera-producten.

Uit onderzoek is al gebleken dat door inname van Aloë Vera de opslag van Cholesterol wordt vermindert. Er zijn zelfs onderzoeken gaande naar de bijdrage van Aloë Vera bij diabetes.

Er bestaan ondertussen ook een groot aantal diëten gebaseerd op de inname van Aloë Vera. Enige tijd geleden heb ik zelf een 9-dagenchalange gevolgd waarbij het gebruik van de krachtige sappen van deze plant de rode draad zijn. Ik heb de denkbeeldige knop omgezet en heb mij vol overgave op het voorgeschreven programma gestort. Het betreft een detox-programma waarbij alle suikers worden verbannen en alle gifstoffen uit je lichaam worden gehaald. De eerste twee dagen waren enorm heftig aangezien je lichaam ontwenningsverschijnselen vertoont. Vanaf de derde dag begint je lichaam langzaam te wennen en vervolgens mag je stap voor stap weer meer voedingsstoffen innemen. Na negen dagen gaf de weegschaal bijna 5 kilo minder weer, ik stond perplex. Daarnaast voelde ik me goed en energiek. Persoonlijk ben ik dan ook zeer te spreken over de inname van Aloë Vera en ben dan ook van mening dat de Aloë met lof mag worden uitgeroepen tot woonplant van de maand augustus 2017.

 

Nu even over tot het uiterlijk van deze plant en het gebruik in ons interieur. De Aloë heeft een stoere en robuuste uitstraling met gladde of gekartelde bladeren. Er bestaan wel 300 verschillende soorten. Een grote variant staat stoer in een betonnen pot met witte keien maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een variant in een accubak met een strakke en frisse uitstraling.

Deze vetplant is ook nog eens een goede luchtzuiveraar welke veel zuurstof afgeeft (vooral ’s-nachts) en koolstofdioxide absorbeert, kortom een topplantje voor op de slaapkamer.

Dit leuke plantje begeeft zich het liefst in de volle zon en is tevreden met een klein scheutje water per twee weken omdat hij niet van natte voetjes houdt.

En even leuk om de naam van de Aloë Vera te ontleden: Aloe betekent glanzend en Vera betekent in het Arrabisch: de enige echte.

Liefs,

Josianne

 

Bronnen: Mooiwatplantendoen.nl
No Comments

Post a Comment